ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η καλύτερη συνταγή για Ρυζόγαλο 100% επιτυχία!

Η καλύτερη συνταγή για Ρυζόγαλο 100% επιτυχία!

Υλικά

  • 3/4 κούπα τσαγιού γλασέ
  • 2 κούπες νερό
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φακελάκι ολόκληρο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 μασουράκι βανίλια
  • 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (δοκιμάστε και ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
  • κανέλα 

 

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι με νερό καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα το  νερό,το αλάτι,και το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα την ζάχαρη και  το γάλα κρατώντας μισό φλιτζάνι να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου  Προσθέτουμε και την βανίλια και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το γάλα με το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά το μείγμα θα πήξει ελαφρά

Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράσετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Σημείωση
Αν θέλουμε αντί για άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιούμε κόρν φλάουρ κι αντί για βανίλια λίγη κοπανισμένη μαστίχα.Οταν κρυώσει πήζει .Καλή Επιτυχία!

lifetime.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button