ΔΙΔΑΧΕΣ

Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού

Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού

Δάνεισε και εσύ δύο ώρες στο Θεό, πηγαίνοντας στην Εκκλησία και θα φέρεις στο σπίτι σου κέρδη αμέτρητων ημερών. Αν όμως δεν δέχεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, σκέψου μήπως μ’ αυτή σου τη στάση, χάσεις κόπους πολλών ετών. Γιατί ο Θεός, όταν περιφρονείται, γνωρίζει να σκορπίζει τα χρήματα που συγκεντρώνεις με την εργασία της Κυριακής. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Την Κυριακή να μην κάνεις ούτε πίττες ούτε τίποτα, μόνο τις πιο αναγκαίες δουλειές. Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού. Κυριακή να μη δουλεύετε. Όποιος δουλεύει την Κυριακή είναι κλέφτης. Τα χέρια του λερώνει, όπως οι κλέφτες. Την Δευτέρα να κάνετε καλωσύνες. (Όσια Σοφία εν Κλεισούρα)

Οι άνθρωποι κατήργησαν την αργία της Κυριακής και τις γιορτές, απομακρύνθηκαν από τον Θεό και την Εκκλησία και τελικά όσα βγάζουν από την δουλειά τους τα δίνουν στους γιατρούς και στα νοσοκομεία… (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης) Να κρατάτε την αργία της Κυριακής, γιατί αυτήν την ημέρα σκορπίζει ο Θεός το Άκτιστο Φως σε όλη την οικουμένη. Λάμπει ο κόσμος από το Άκτιστο Φως. (Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης)

Για το κατάστημα που έχετε κλειστό τις Κυριακές και Δεσποτικές εορτές, καλώς κάνετε. Καλύτερα να χάσετε την πελατεία σας και να ζημιωθείτε πρόσκαιρα, παρά να χάσετε τον Θεό και να ζημιωθείτε αιώνια. (Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος) Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πέντε μέρες, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή να τις αφιερώνουν στην Εκκλησία, για την βίωση της ευσεβείας. (Διαταγές των Αποστόλων)

Την Κυριακή έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Την Κυριακή έγινε η Γέννηση του Χριστού. Την Κυριακή έγινε η Ανάσταση του Χριστού. Την Κυριακή αποκάλυψε ο Θεός στον Ευαγγελιστή Ιωάννη, αυτά που θα συμβούν στο μέλλον. Την Κυριακή θα γίνει και η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Φωτιά είναι τα χρήματα της Κυριακής. (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) Η Κυριακή ως αργία, είναι τύπος της Βασιλείας του Θεού. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

πηγη proseuxi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button