ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η Λιβαδειά υποδέχθηκε την Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου

Μέσα στην περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, με ιδιαίτερη κατάνυξη και με τις δέουσες τιμές, κλήρος και λαός της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, υπεδέχθησαν την Τιμία Δεξιά Χείρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, σε κεντρικό σημείο της πόλεως Λεβαδείας.

Στον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό εκόμισε στην πόλη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια, μετά από σύντομη δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, όπου και ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Αλέξιος Σαμαρτζής στην σύντομη προσλαλιά του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα εξής: «Ένας από τους πιο μεγάλους θησαυρούς που έχουμε ως Ορθόδοξος λαός είναι τα ιερά λείψανα των αγίων της Εκκλησίας μας. Εμείς οι ορθόδοξοι τιμούμε ιδιαίτερα τα ιερά λείψανα των αγίων. Η τιμή προς τα ιερά λείψανα δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση στην ειδωλολατρία, όπως μας κατηγορούν οι αιρετικοί προτεστάντες και όπως άκριτα νομίζουν οι ορθολογιστές. Είναι μια έμπρακτη ομολογία του μυστηρίου της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου και της πραγματικής Σου Αναστάσεως.Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την αμέριστη πολλαπλή συμπαράσταση στο Προσκύνημά μας, αλλά και για την ευλογία που έδωσε να υποδεχτούμε στο ναό μας την χαριτόβρυτο δεξιά του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα.Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ που κόμισε, στο ναό του αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, αυτό τον πνευματικό θησαυρό από το νησί της Αίγινας προς αγιασμόν και ευλογίαν των πιστών της επαρχίας μας, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες εποχές που διάγουμε».

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ που ευγενώς μετέφερε στην πόλη μας το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Στις δύσκολες εποχές που διάγουμε ως λαός έχουμε ανάγκη την παρουσία των αγίων μας, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Είναι αυτοί που μας στηρίζουν και μας καθοδηγούν.

Στη συνέχεια προέτρεψε τον πιστό λαό να συμβάλλει στην αποπεράτωση του ιερού ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στην ζωντανή παρουσία και στα θαύματα του αγίου Νεκταρίου, καθώς και στα χαρίσματά του.

Ο κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με διάφορα χαρίσματα από τον Δημιουργό του και εναπόκειται σε αυτόν αν θα τα αξιοποιήσει δεόντως.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ιερό ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας έως και την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button