ΔΙΔΑΧΕΣ

«Η Παναγία κάνει θαύματα, όταν βλέπει αγάπη, πίστη και ευλάβεια»: Η διήγηση του Γερο-Χαράλαμπου του Κομποσχοινά

Γερο-Χαράλαμπος ο Κομποσχοινάς: «Η Παναγία κάνει θαύματα, όταν βλέπει αγάπη, πίστη και ευλάβεια»

Ο Γερο-Χαράλαμπος ο Κομποσχοινάς, διηγείται την τρομερή ιστορία του και μας κόβει την ανάσα με τα βιώματα και τις εμπειρίες του.

«Κατά το χειμώνα του 1943 στην Αθήνα, όπου διέμενα ως λαϊκός, υπήρχε μεγάλη στέρηση των αναγκαίων και σε συνδυασμό με το βαρύ χειμώνα πολύς κόσμος πέθαινε.

Εκείνη την εποχή συνήθιζα να επισκέπτομαι αυτή την πολύ ευλαβή καλόγρια, η οποία είχε στο σπίτι της την παλαιά εικόνα της Παναγίας από τη Μ. Ασία.

 

«Η Παναγία κάνει θαύματα, όταν βλέπει αγάπη, πίστη και ευλάβεια»: Η διήγηση του Γερο-Χαράλαμπου του Κομποσχοινά

Η συνέχεια της διήγησης του Γερο-Χαράλαμπου του Κομποσχοινά

 

– Βρε Μαρία, δεν πουλάς το μάλαμα απ’ την εικόνα να αγοράσουμε τίποτα να φάμε;

Αυτή απάντησε:

– Το μάλαμα αυτό είναι της Παναγίας και δεν μπορώ να το πειράξω. Αν ήθελε η Παναγία να μας το δώσει θα μας το έδινε.

Μόλις, όμως, είπε αυτά τα λόγια ένα χρυσό βραχιόλι απ’ τα τάματα της εικόνας σηκώθηκε μόνο του απ’ την εικόνα και κόλλησε στο τζάμι της σαν να ήθελε να βγει έξω από το προσκυνητάρι.

Αυτό το θεώρησε πως ήταν σημάδι από την Παναγία. Πούλησε το βραχιόλι και αγοράσαμε τρόφιμα, με τα οποία βγάλαμε το δύσκολο εκείνο χειμώνα».

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button