ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πιο γρήγορη τυρόπιτα που έφτιαχνε η Γιαγιά

Υλικά:

2 αυγα
500 γρ γιαούρτι + 1 κουτ. σόδα
400 γραμμάρια τυρί ανθότυρο
200 γρ τυρί φέτα
Λάδι – για πασπάλισμα
1 πακέτο έτοιμα φύλλα για πίτα
4 αυγά και
250 ml φρέσκο ​​γάλα – για τη γέμιση
125 γρ βούτυρο – λιωμένο

Εκτέλεση:

Τα αυγά, το γάλα, το τυρί και το ανθότυρο αναμειγνύονται. Αλείφουμε το ταψί με λάδι. Τα φύλλα χωρίζονται στα δύο.
Το ένα μισό των φύλλων ψιλοκόβετε φύλλο-φύλλο με το χέρι και απλώνεται στον πάτο του ταψιού. Ραντίζουμε με λάδι. Από πάνω ρίχνουμε τη μισή γέμιση. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με το άλλο μισό φύλλο. Ραντίζουμε ξανά με λάδι και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Κόβουμε σε κομμάτια για να απορροφηθούν καλύτερα τα χτυπημένα αυγά και το φρέσκο ​​γάλα.
Ανακινήστε το ταψί για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα και ρίξτε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά την αφαίρεση απο το φούρνο, η πίτα ψεκάζεται με νερό.

Ενα Μυστικο εάν το ταψί είναι ρηχός, τοποθετήστε κάποιες σανίδες στις άκρες και αναποδογυρίζεται, μαζί με το ταψί, μέχρι να κρυώσει. Έτσι, χάρη στη βαρύτητα, η πίτα γίνεται απίστευτα αφράτη και φουσκωτή. H συνταγή είναι της γιαγιάς μου !!!!!

Καλή Απόλαυση

πηγη xrysoskoufaki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button