ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πιο νόστιμη Βασιλόπιτα επίλεκτη

Έχουμε τη μυστική συνταγή για την καλύτερη βασιλόπιτα και τη μοιραζόμαστε μαζί σας

Μια βασιλόπιτα αρωματική, που κρύβει ένα «μυστικό» στην εκτέλεσή της

  • 325 γρ  βούτυρο
  • 265  γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά μεγάλα ή 5 αυγά μέτρια
  • ½  φλιτζ  γάλα
  • ¼ φλιτζ  κονιάκ
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ¼ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κουτ γλυκού  μαχλέπι σκόνη
  • εσάνς βανίλια
  • 450  γρ αλεύρι
  • 1 κουτ  σούπας baking powder
  • 1  κουτ γλυκού corn flour
  • 80  γρ  αλεσμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο Κελσίου -ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το corn flour σε ένα μπολ -χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν -προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και το μαχλέπι

-ρίχνουμε ένα–ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε  το γάλα, τον χυμό και το κονιάκ -προσθέτουμε το μίγμα αλευριού  και τέλος το καρύδι και ανακατεύουμε -τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε το «φλουρί» -και κάνοντας μια ευχή το δίσεκτο 2012 να μας χαρίσει υγεία και κάθε ευκολία…   το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου -όταν κρυώσει, ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη, στολίζουμε και γράφουμε με σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

–   μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με amaretto και το καρύδι με αμύγδαλο

ΠΗΓΗ nomika-epilekta.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button