ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πιο τραγανή και εύκολη τυρόπιτα σε ελάχιστο χρόνο!

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει! Μέσα σε λίγα λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της πίτας. Δεν απαιτεί πολλά υλικά και ο τρόπος παραγωγής της είναι πραγματικά πανεύκολος και γρήγορος…

Απολαύστε την πιο τραγανή και εύκολη τυρόπιτα σε ελάχιστο χρόνο βλέποντας το παρακάτω βίντεο που εξηγεί τη συνταγή βήμα βήμα!

 

2) Η τυρόπιτα περέκ με τις πιο λίγες θερμίδες και τα πιο λίγα υλικά!

Η τυρόπιτα περέκ με τις πιο λίγες θερμίδες και τα πιο λίγα υλικά… Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο διάσημα γρήγορα και χορταστικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

Υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Με φύλλο κρούστας, με σφολιάτα, με κανταΐφι, με αλεύρι, με ζύμη, με ό,τι τραβάει η ψυχή σας γενικότερα. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και με τα τυριά, αν και η φέτα μαζί με μυζήθρα είναι ίσως ο πιο αχτύπητος συνδυασμός. Αν είστε σε πιο εφηβική διάθεση, πιθανότατα θα είστε και φαν των κίτρινων τυριών και αυτών που λιώνουν όταν την κόβετε. Σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμάτε, η τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα, πρωινό, σνακ ή βραδινό.

Μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και πιο light εκδοχές της είναι η τυρόπιτα με φύλλα περέκ. Τα παραδοσιακά δηλαδή φύλλα του Πόντου που μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με ντέλι προϊόντα ή παραδοσιακά ποντιακά.
Τα περέκ είναι φυλλαράκια που αν τα τοποθετήσεις σωστά, δίνουν ένα άκρως τραγανό αποτέλεσμα και το ταψί αδειάζει χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Υλικά:
8 φύλλα περέκ
200 γρ. μαλακιά φέτα σε κομματάκια
100 γρ. μυζήθρα
200 γρ. βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (όπως την ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω. Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα. Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button