ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πίτα της τεμπέλας.. να την κάνετε οπωσδήποτε!

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι άσπρο
2 αυγά
2 κούπες περίπου αλεύρι
Περίπου 400γρ φέτα
Λίγο τριμμένο κασέρι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα να γίνει ένας χυλός (όχι σφιχτός) λαδωνουμε ένα ταψακι. Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζω ελαφρά με λίγο φέτα και ραντίζω με ελαιόλαδο. Εάν δεν σας γίνει σφιχτός ο χυλός πρόσθετετε λίγο νεράκι. Στους 200 περίπου 30′ ανάλογα τον φούρνο να παρει ωραίο χρυσαφί χρώμα

Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για παραδοσιακό χατσαπουρι το γεωργιανό τυρόψωμο, μία νόστιμη πίτα στο τηγάνι

Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη :

500 γρ γάλα η νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κ γ αλάτι
1 κ σ ζάχαρη
Αλεύρι γοχ όσο πάρει περίπου ένα κιλό για να γίνει μαλακή ζύμη .

Για την γέμιση :

Φέτα , γκούντα , 1 αυγό .

Εκτέλεση
Η ζύμη αφήνουμε 30-50 λεπτά να φουσκώσει. Ανοίγουμε στο μέγεθος του τηγάνι βάζουμε τη γέμιση, μαζεύουμε σε πουγκί και ξανά ανοίγουμε Τα ψήνουμε στο ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι σέ μέτρα μπρός χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, αφού ψηθούν τα αλείφουμε με βούτυρο .

4 μεγάλα και 10 μικρά κομμάτια μου βγήκε

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button