ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η Πολεμική Aεροπορία τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τη μνήμη του προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιορταζει. Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου, η εκκλησία τιμά τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την 11η Ιουνίου 1954, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καθιερώθηκε ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) και θεωρείται πλέον η επίσημη αεροπορική εορτή.

Από τότε κάθε χρόνο εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες, της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η φετινή χρονιά θα μείνει στην ιστορία λόγω εορτασμού εν μέσω κορονοϊού και 2ου lockdown.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα, η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος. Επιπλέον είναι και ο μόνος ο οποίος ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;».

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button