ΔΙΑΦΟΡΑ

«Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε ο πρωθυπουργός «δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη»

2351

 

«Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε ο πρωθυπουργός «δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» – Δραγασάκης: Επιτέλους να κυβερνήσουμε, δεν υπάρχει εναλλακτική – Σκουρλέτης: Οι συσχετισμοί επιβάλλουν συνθηκολόγηση – Ψηφοφορία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο γραμματέας της ΚΟ Χρήστος Μαντάς

Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια περιγραφή των τελευταίων ημερών και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα. «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» συνέχισε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» είπε.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του σε συγκινησιακό κλίμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βουρκωμένος είπε: «Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί”, κάτι που προκάλεσε και τα χειροκροτήματα των παριστάμενων βουλευτών.

Σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μέσα στη δραματική συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει να δοθεί καθαρή εντολή στην κυβέρνηση και να μην εκπεμφθεί συγκεχυμένο μήνυμα.

Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης Γ. Δραγασάκης ζήτησε “επιτέλους να κυβερνήσουμε”, προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: “πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη”. Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι κατά τον ίδιο δεν υπάρχει εναλλακτική.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε τη βάση των προτάσεων της κυβέρνησης αναλυτικά, επί περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: “το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή”.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ένα πρόγραμμα που έχει “και δυσκολίες και βελτιώσεις σε σχέση με αυτό που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα”. Στα θετικά του προγράμματος ο υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε το γεγονός ότι στα δημοσιονομικά οι εταίροι δεν ζητάνε περισσότερα. Είπε επίσης ότι υπάρχει καλύτερο πακέτο για το χρέος, απο ότι προηγούμενα. Σε ό,τι αφορά στον ΑΔΜΗΕ ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Οι συσχετισμοί επιβάλλουν αυτού του τύπου τη συνθηκολόγηση. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται να γίνει “για να βρεθουμε σε μια καλύτερη στιγμή και να υλοποιησουμε αυτά που θελουμε».

2350

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button