ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες έντασης στο Αιγαίο “γκρινιάζοντας” – “Μας εγκλωβίζουν οι Έλληνες”

 

Ξανά τα ίδια οι Τούρκοι που ”διαμαρτύρονται” για 2η φορά μέσα σε ένα 48ωρο για διπλή ‘παρενόχληση’ τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα ισχυρίζονται – σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας που μετέδωσε και η τουρκική κρατική τηλεόραση – ότι :

Πρώτον: F-16 του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πτήση δήθεν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δύο Ελληνικά F-4 ( Φάντομ) παρενόχλησαν ένα τουρκικό F-16 για ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα με εγκλωβισμό ραντάρ. Βάσει των ισχυόντων κανόνων εμπλοκής, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση, έγινε η ίδια ανταπόκριση με τα τουρκικά F-16 του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων.

Δεύτερον: αναφέρεται, επίσης,ότι σε άλλη εκπαιδευτική πτήση που πραγματοποίησαν δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο της Μεσογείου 4 F-16 κατά την διάρκειά της έγινε παρενόχληση σε τουρκικό F-16 από ελληνικό αεροσκάφος. Βάσει των κανόνων εμπλοκής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγινε η ίδια ανταπόκριση από το τουρκικό F-16.
Βεβαίως όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από αναγνωρίσεις /αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών που μπαίνουν παράνομα στο FIR Aθήνας και παραβιάζουν ενίοτε συχνά τον εθνικό εναέριο χώρο

Να σημειωθεί ότι προχθές, στην αεροπορική δραστηριότητα της οποίας αναφέρεται προφανώς η ανακοίνωση, μπήκαν παράνομα στο FIR Aθήνας συνολικά 12 αεροσκάφη ( 2 σχηματισμοί των 6 α/φ και 4 α/φ,1 ελικόπτερο και ένα 1 CN-235 + 1 ) εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα και έκαναν 6 παραβάσεις διεθνών κανόνων σε διάφορα σημεία του ΒΑ,Κ και ΝΑ Αιγαίου και 4 παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, είχε ανακοινώσει από χθες το ΓΕΕΘΑ.

πηγη ekklisiaonline.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button