ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερώνυμος προς μαθητές: Αντισταθείτε σε κάθε ρεύμα ηττοπάθειας και μιζέριας

Να αντισταθούν σε κάθε ρεύμα ηττοπάθειας και μιζέριας κάλεσε τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ από τους δασκάλους ζήτησε να διδάξουν στα παιδιά την αλήθεια μαζί με τη σοφία, και όχι μία γνώση ανέραστη και κομματιασμένη

Αναλυτικά:

 

Πρός τους Ἐκπαιδευτικούς τῶν Σχολείων τῆς Ἀθήνας
Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τοῦ Νέου Σχολικοῦ ἔτους 2015-16

Αγαπητοί μου,
«Ευλογημένοι χριστιανοί, αι πολλαί εκκλησίαι, ούτε διατηρούν, ούτε ενισχύουν την πίστη μας όσον και όπως πρέπει, εάν οι εις τον Θεόν πιστεύοντες δεν είναι φωτισμένοι υπό των τε παλαιών και νέων Γραφών. Η πίστις μας δεν εστερεώθη από αμαθείς αγίους, αλλά από σοφούς και πεπαιδευμένους…» .
Προτροπή που εύκολα θα μπορούσε να διατυπωθεί σήμερα που ζούμε «στους ερημικούς δρόμους των γκρίζων συνοικιών των χαμένων καιρών…» της άγνοιας, της έμφασης στο αποτέλεσμα, της απώλειας του παρελθόντος και της παρεμπόδισης του μέλλοντος.
Είναι αναγκαίο να αντισταθούμε σε αυτή τη δυσοίωνη εξέλιξη. Σας παρακαλώ και προτρέπω διδάξετε την αλήθεια μαζί με τη σοφία, παρά το γεγονός ότι απαιτείται από εσάς καταπιεστικά να δώσετε μία γνώση ανέραστη και κομματιασμένη. Μυείστε τα παιδιά στην αναζήτηση της γνώσης, στην ανακάλυψή της, στην κριτική και στην αμφισβήτησή της.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Με θερμές ευχές και πατρική αγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ O AΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

 

ΜΗΝΥΜΑ
Τού ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. Ιερωνύμου Β΄
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων
Με την ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους 2015-16
Αρ.Εξ. Πρωτ. 2683 Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητά μου παιδιά,
Με πολλή χαρά επικοινωνώ μαζί σας την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Ως Πνευματικός Πατέρας σας θέλω να προτρέψω όλους και όλες σας να αντισταθείτε σε κάθε ρεύμα ηττοπάθειας και μιζέριας,που απειλεί τη νιότη σας και τον ενθουσιασμό σας, και να αγωνισθείτε με όρεξη και διάθεση για τον καταρτισμό σας. Η κατάκτηση της γνώσης και της αρετής ας είναι το καλύτερο εφόδιό σας για να είστε όχι μόνο ισάξιοι των ευρωπαίων συμμαθητών σας αλλά και πρωτοπόροι στην επιστήμη, στην καινοτομία, στην πρόοδο.
Ο Θεός να σας χαρίζει δύναμη, φωτισμό, ενίσχυση και υπομονή. Πολλές ευχές από τα βάθη της καρδιάς μου και στους εκλεκτούς εκπαιδευτικούς μας καθώς καί στούς γονεις σας γιά μιά χρονιά πνευματικά καρποφόρα καί ἀποδοτική.
Σας εύχομαι καλή καί εὐλογημένη σχολική χρονιά.

Μέ θερμές εὐχές καί πατρική ἀγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ O AΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

 

ΜΗΝΥΜΑ

Τού ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. Ιερωνύμου Β΄
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων
Με την ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους 2015-16
Αρ.Εξ. Πρωτ. 2684 Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητά μου παιδιά,
Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για όλους. Με τα μάτια της ψυχής μου, σας αντικρύζω στο προαύλιο του σχολείου σας και νιώθω τη δίψα που έχετε για τη γνώση, η οποία ανοίγει τους ορίζοντες του νού και της ψυχής μας.
Με τον Αγιασμό, που τέλεσε ο Ιερέας της ενορίας, παρακαλούμε τον Θεό-Πατέρα να μας ενισχύσει στην προσπάθεια αυτή, να φωτίσει το δρόμο μας, να ευλογήσει τον αγώνα μας.
Γι’ αυτό και θέλω σήμερα να ενώσω και τις δικές μου ευχές, μαζί με τις προσπάθειες των καλών δασκάλων σας και των αγαπητών γονέων σας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να φέρει σε όλους και όλες πολλούς καρπούς, χαρά, επιτυχία και μαζί το μεγάλο αγαθό της παιδείας.
Ιδιαιτέρως και με χαρά υποδεχόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού και τους ευχόμαστε κάθε καλό στο νέο ξεκίνημά τους.
Ο Θεός να σας ευλογεί πάντοτε, παιδιά μου.

Με θερμές ευχές και πατρική αγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ O AΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄
1 Αγ. Κοσμά Αιτωλού, Διδαχές και βιογραφία, εκδ. Ακρίτας, Αθήνα 20026 , σελ. 220-221.
2Τ. Λειβαδίτη, Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα, εκδ. Κέδρος, Αθήνα 2003, σελ. 45.

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button