ΔΙΑΦΟΡΑ

Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά: Η Αγία μητέρα της Λέσβου!

Η αείμνηστη Ευγενία Κλειδαρά,(25 Απριλίου 1929 – 4 Ιουλίου 2013) θεμελιώτρια και Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη ήταν μια ηρωίδα της δικής μας εποχής. Καταγόμενη από τη Χίο, εγκαταστάθηκε στη Λέσβο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το κοινωνικό, φιλανθρωπικό, Εθνικό, πνευματικό, συγγραφικό και εκδοτικό της έργο είναι τεράστιας σημασίας.

Η οργάνωση της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ σε πρότυπο μοναχικής πολιτείας και αγάπης αποτελεί για όλον τον κόσμο παράδειγμα προς μίμηση. Ολόκληρη η ζωή της ήταν ένας αγώνας δημιουργίας με καταβολή δυνάμεων στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Ένας αγώνας σε ένα δρόμο δύσκολο, με εμπόδια και αντιξοότητες.  Σε μια εποχή κατάρρευσης των ηθικών και κοινωνικών αξιών, η Ηγουμένη Ευγενία ήταν από τα λίγα φωτισμένα πνεύματα, που με τη δράση της οδήγησε πολλούς ανθρώπους, και ιδιαίτερα τους νέους κοντά στον Ιησού Χριστό. Το έργο της ήταν απίστευτα μεγάλο και πολυβραβευμένο.

Οικονομική ενίσχυση σε αναξιοπαθούντες, ανέγερση Πνευματικών Ιδρυμάτων, συγγραφή βιβλίων, μέσα από τα οποία έκανε γνωστούς τους αγαπημένους της Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως νέοι, ομολογούν ότι μέσα από τα βιβλία της Ηγουμένης Ευγενίας οδηγήθηκαν ξανά στο Ελληνοχριστιανικό ιδεώδες, στην αισιοδοξία και τη χαρά της ζωής, στην Αλήθεια και το Ουράνιο Φως, που οδηγεί στην απόκτηση του Αγίου Πνεύματος.

«Όλα προέρχονται από την Παντοδυναμία του Θεού και τα πάντα ανήκουν σε Εκείνον. Πώς έφθασαν τα βιβλία μου σε όλα τα κράτη, σε όλες τις ηπείρους; Δεν τα ώθησε ένα Παντοδύναμο χέρι, αφού είμαι έγκλειστη; Μπορούσα να επικοινωνήσω με όλον αυτόν τον κόσμο αν δεν ήταν η χάρη του Θεού, η ευλογία του Αγίου Ραφαήλ;»
+ Ηγουμένη Ευγενεία

ΠΗΓΗ agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button