ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέροχη σοκολατένια τάρτα

Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με βάση με cookies, κρέμα και γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένη με σαντιγί με κακάο. Η απόλυτη τάρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. cookies σοκολάτα
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη:
  • 270 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
  • Για τη κρέμα σοκολάτας:
  • 1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. Θρυμματίζετε τα cookies στο multi, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα ισομερώς, πατώντας το ελαφρώς, στη βάση και τα τοιχώματα μέχρι 3 εκ. ύψος. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Για τη κρέμα σοκολάτας: Διαλύετε καλά σε μπολάκι τον καφέ σε 1 κ.σ. ζεστό νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λιωμένο καφέ και το γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λ ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Κοσκινίζετε και αναμιγνύετε το κακάο και τα αλεύρια και χτυπάτε ελαφρώς το αυγό. Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε σταδιακά τα αλεύρια και τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 [μέχρι η επιφάνεια της σοκολάτας να είναι σταθερή στην αφή].  Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 20 λ.
  4. Για τη γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη:  Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος. Στρώνετε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας τα 2/3 της γκανάς και κρατάτε το υπόλοιπο 1/3 στην άκρη.
  5. Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος με το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Απλώνετε πάνω από τη κρέμα και τη γκανάς το μείγμα σαντιγί, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γκανάς.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button