ΔΙΑΦΟΡΑ

Ηράκλειο: Έτσι σκοτώθηκαν στη δεξαμενή θείος και ανιψιός – Όλα τα στοιχεία για το δυστύχημα

Το Ηράκλειο πάγωσε από την τραγωδία σε δεξαμενή μούστου, με θύματα τον θείο και τον ανιψιό του. Το μεσημέρι οι κηδείες τους. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις συνθήκες της τραγωδίας…

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε στο Ηράκλειο το απόγευμα της Πέμπτης (18-11-2021). Ανείπωτη η οδύνη στην κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας, όπου χθες ο 50χρονος Μαρίνος και ο 16χρονος ανιψιός του Χρήστος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ έκαναν εργασίες συντήρησης μέσα σε δεξαμενή μούστου. Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στους δύο αδικοχαμένους άνδρες. Η κηδεία τους θα γίνει στις 15:00 από τον ιερό ναό της Αγίας Πελαγίας στο Κοιμητήριο της Αγίας Βαρβάρας.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο 16χρονος και ο θείος του, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε πλαστική δεξαμενή δέκα τόνων. Ο 50χρονος Μαρίνος, ήταν γνωστός έμπορος στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, καθώς είχε κατάστημα με αγροτικά είδη. Ο 16χρονος Χρήστος ήταν ο γιος του αδερφού του και μάλιστα έμεναν στο ίδιο συγκρότημα σπιτιών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε καζάνι, το οποίο διατηρούσε ο 50χρονος για προσωπική του χρήση και το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά των σπιτιών τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι πρώτος στη δεξαμενή έπεσε ο 16χρονος, ενώ στην προσπάθεια του να τον πιάσει, έπεσε και ο 50χρονος θείος του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι μέσα στη δεξαμενή υπήρχε μούστος που έφτανε σε ύψος περίπου το μισό μέτρο.

Σύμφωνα με τους κάτοικους του χωριού, ο 50χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την όρασή του. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την ΕΜΑΚ, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία.  Μάλιστα, χρειάστηκε να  τρυπηθεί η δεξαμενή, προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν, ωστόσο για τους δύο άνδρες ήταν ήδη αργά. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η ρίψη νερού στην δεξαμενή πριν από τον καθαρισμό της, θα ήταν αρκετή για να αποτρέψει το χαμό των δύο ανθρώπων, δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου, Τάσος Βρέντζος, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με την παραγωγή τσικουδιάς και πως όλα συνέβησαν σε αποθήκη.

  

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του άτυχου Χρήστου και αδερφός του 50χρονου, ο οποίος ήταν εκείνος που τους βρήκε χωρίς τις αισθήσεις τους στη δεξαμενή. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, ο άτυχος 16χρονος έχει ένα δίδυμο αδερφό. Όσο οι ώρες περνούσαν και ο Χρήστος δεν εμφανιζόταν η ανησυχία του αδερφού του για τον 16χρονο και τον θείο του, μεγάλωνε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, ενημέρωσε τον πατέρα του. Μάλιστα, οι ίδιες αστυνομικές πηγές τονίζουν, ότι ο πατέρας του 16χρονου αγοριού ήταν εκείνος που πήγε στο σημείο και βρήκε νεκρό τον γιο και τον αδερφό του.

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button