ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ήρθε και το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

Ήρθε και το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Εφη Τομ.‎ – “Pastry Designs Group”.

Είναι υπέροχο, ζουμερό και υγρό μέσα.

ΥΛΙΚΑ
1 φαριναπ
1 μπεκιν
2 πορτοκάλια μεσαία ακερωτα
1 φακελάκι βανίλια πορτοκαλι
350 γρ. ζαχαρη
225 ml.ηλιελαιο
400 ml. χυμό από στημένα πορτοκάλια
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη
σε μικρά κομματάκια.
Άχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Στο μουλτι αλέθουμε τα πορτοκάλια να γίνουν κρέμα, βάζουμε τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Εάν δεν χωράει το κάνουμε σταδιακά.

Σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε την φαριναπ με το μπεκιν. Συμπληρωνουμε τη βανίλια. Το χυμό και το μίγμα που έχουμε αλεσει στο μουλτι. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε 1 κοφτό κουταλάκι αλεύρι στη Ψιλοκομμένη σοκολάτα, τη ρίχνουμε στο μίγμα κι ανακατεύουμε..

Σε φόρμα κέικ που έχουμε περάσει με ηλιέλαιο και αλεύρι βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

Όταν βγει από το φούρνο ρίχνουμε άχνη ζαχαρη.

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button