ΔΙΑΦΟΡΑ

Ιστορική ανακάλυψη Εκκλησίας στην Καππαδοκία

11325

Η γη της Καππαδοκίας κρατούσε κρυμμένο αυτό το μυστικό της Ορθοδοξίας για πολλά χρόνια. Η αρχαιολογική σκαπάνη στη Νεάπολη (Nevşehir ) της Τουρκίας έφερε στο φως μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη για την Ορθοδοξία.
Μια εκκλησία που όμοιά της δεν υπάρχει, καθώς οι τοιχογραφίες της είναι μοναδικές και εξαιρετικά διατηρημένες.
Σύμφωνα με τη χρονολόγηση που δίνουν οι αρχαιολόγοι η εκκλησία χτίστηκε τον 5ο αιώνα μΧ και το μεγαλύτερο μέρος της ήταν υπόγειο γι αυτό και οι τοιχογραφίες με τα ζωηρά χρώματα διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση. Υπάρχουν εικόνες που δείχνουν ψάρια να φεύγουν από τα χέρια του Χριστού, την ανάληψη του Ιησού στους ουρανούς καθώς και τις κακές ψυχές να σκοτώνονται.

Υπάρχουν συναρπαστικές παραστάσεις, όπως τα ψάρια πέφτουν από το χέρι του Ιησού Χριστού, τον υψώνονται στον ουρανό, και οι κακές ψυχές που σκοτώνονται.
-pronews.gr

πηγη perivolipanagias.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button