ΔΙΑΦΟΡΑ

Ήταν Άρρωστη για χρόνια με Φρικτούς πόνους. Μια μέρα η αδελφή της τη ρώτησε τι έπινε…

Ευελπιστώντας να ακουστεί σε ολόκληρο τον κόσμο για τον «δολοφόνο της κουζίνας» ” η blogger Rhonda Gessner, μοιράστηκε την ιστορία μίας γυναίκας.

14 χρόνια πριν η γυναίκα αυτή αρρώστησε πολύ. Υπέφερε από στομαχικούς σπασμούς και αντιμετώπιζε φρικτούς πόνους — ακόμα και το περπάτημα της φαινόταν ως «αγγαρεία».

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2002, η γυναίκα υπέστη αρκετές βιοψίες ιστών και μυών. Μέχρι εκείνη την μέρα έπαιρνε 24 διαφορετικά συνταγογραφούμενα φάρμακα αλλά οι γιατροί δεν είχαν ιδέα τι πήγαινε λάθος με την γυναίκα αυτή.

“ΕΚΕΙΝΗ ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ”

Τότε ήταν που ξεκίνησε να κάνει σχέδια. Έγραψε όλα τα υπάρχοντα της στην μεγάλη της κόρη για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά της – είτε μικρά ήταν είτε μεγάλα – θα μπορούσαν να ζήσουν καλά, και προετοιμάστηκε για την τελευταίο μεγάλο της ταξίδι στην Florida στις 22 Μαρτίου.

Όπως καταγράφει η Rhonda Gessner, τρείς μέρες πριν να φύγει η γυναίκα για την τελευταία της περιπέτεια, τα νέα ιατρικά αποτελέσματα που βγήκαν, οδήγησαν τους γιατρούς στην υποψία ότι είχε  σκλήρυνση κατά πλάκας. Όταν ανέφερε τα νέα στην αδερφή της στο τηλέφωνο, εκείνη θυμήθηκε ένα άρθρο που είχε διαβάσει από μία φίλη της.

Η αδερφή της, την ρώτησε αν έπινε σόδα διαίτης. Όλως παραδόξως, μόλις ετοιμαζόταν να ανοίξει ένα εκείνη την στιγμή.

Όπως αποδείχτηκε, παρόλο που η ασπαρτάμη βρίσκεται σε πολλά ποτά διαίτης και είναι εγκεκριμένο από την FDA, μερικές μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι λάμβαναν λανθασμένα ιατρικά πορίσματα ότι έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ στην πραγματικότητα υπέφεραν από δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη.

Με βάση το site cancer.org, η Ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τεχνητά γλυκαντικά, που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο σε μερικά φαγητά και αναψυκτικά.

«Η ΑΣΠΑΤΑΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 200 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.»

Όπως εκθέτει το MDHealth.com, ο λόγος για την δηλητηρίαση της ασπατάμης είναι ότι αντίθετα από τις ζαχαρίνες, το σώμα χωνεύει την ασπαρτάμη. Η διαδικασία του πεπτικού συστήματος και της απορρόφηση καταλήγει στην συσσώρευση ασπαρτάμης στο σώμα και αυτό οδηγεί σε προβλήματα υγείας.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από Ασπαρτάμη μπορεί να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Δύσπνοια
  • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • Στομαχικές διαταραχές, κοιλιακό άλγος, διάρροια
  • Έντονος κνησμός και εξανθήματα

Αναγνωρίζοντας όλα τα πιθανά προβλήματα, η Pepsi κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση σόδας διαίτης χωρίς την παρουσία ασπαρτάμης. Η εταιρία της Pepsi χρησιμοποιεί τώρα μία τεχνητή γλυκαντική ουσία με το όνομα σουκραλόζη, που χρησιμοποιείται σε δημοφιλή γλυκαντικά όπως είναι η Splenda. Επειδή η σουκραλόζη δεν μπορεί να χωνευτεί, δεν συσσωρεύεται στο σώμα με τον ίδιο τρόπο όπως η ασπαρτάμη.

Όσο για την γυναίκα της ιστορίας μας, αφού σταμάτησε να πίνει διαιτητική σόδα, είπε στην αδερφή της ότι παρόλο του ότι δεν το πίστευε 100%, η υγεία της βελτιώθηκε σημαντικά. Αφού ενημέρωσε τον γιατρό της γι” αυτό το άρθρο, σταμάτησε να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από 32 ώρες και ξεκίνησε μία αγωγή που περιλάμβανε μόνο ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, αυτό για την δηλητηρίαση από την Ασπαρτάμη.

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button