ΔΙΑΦΟΡΑ

Και δεύτερο έκτακτο «Δώρο Πάσχα» στο τραπέζι

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, στο «τραπέζι» βρίσκεται έκτακτο Δώρο Πάσχα για τη στήριξη των ευάλωτων, με μοντέλο Πάσχα, ίδια ποσά και δικαιούχους, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση κατά της ακρίβειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένοι στο κυβερνητικό επιτελείο για να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες κατά της ακρίβειας σε περίπτωση που η Κομισιόν δεν αποδεσμεύσει πακέτο μέτρων για το σύνολο της Ευρώπης που δέχεται τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Στο τραπέζι έχει πέσει ένα ακόμα έκτακτο «Δώρο», το οποίο θα είναι μοντέλου Πάσχα, δηλαδή με τους ίδιους δικαιούχους, κριτήρια αλλά και ποσά το οποίο θα δοθεί το καλοκαίρι για να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές, αυτό αναμένεται να δοθεί στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σε χαμηλοσυνταξιούχους και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων που έχουν εκτινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η ενίσχυση αυτή θα είναι η δεύτερη σε σειρά, αφού ήδη οι παραπάνω περιμένουν μέχρι τις 20-21 Απριλίου 2022, να εισπράξουν τις ενισχύσεις που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και για τους επόμενους μήνες. Από τους υπολογισμούς που έγιναν εκτιμάται ότι απαιτείται συνολικά επιπλέον κονδύλι 2 έως 4 δισ. ευρώ για 12 μήνες που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Η δεύτερη σε σειρά έκτακτη αυτή ενίσχυση μέσω επιδομάτων σε ευάλωτους πολίτες φαίνεται προς προκρίνεται έναντι της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής λόγω ότι είναι άγνωστος ο συντελεστής κατά πόσο θα φτάσει στον καταναλωτή η μεταβολή του ΦΠΑ στον υπερμειωμένο ύψους 6%.

Με πληροφορίες από dikaiologitika

πηγη neolaia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button