ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα νότια σήμερα – Άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στα πελάγη

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα εως τώρα προγνωστικά μοντέλα.

Αν και η κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την κεντρική και νότια χώρα θα υποχωρήσει αύριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) από το Σάββατο ο καιρός θα χαλάσει πρόσκαιρα, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.

sa1
sa2

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

kyr1
kyr2

Σε ό,τι αφορά την Καθαρά Δευτέρα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι άστατος και με χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο χαρταετός θα είναι εύκολο να πετάξει με ανέμους που θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ.

mon

Ο καιρός σήμερα…

Αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε πεδινά τμήματα κυρίως του Ιονίου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία έως και σε πεδινά τμήματα, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας (έως και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας), στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει για τα νότια νησιωτικά τμήματα, ενώ στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 9, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ στα νότια. Στο Ιόνιο, άνεμοι αρχικά από βορειοανατολικές και από τις μεσημβρινές ώρες βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα νότια.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και χιονοτπώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο ορεινά ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στο Θερμαικό βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη νότια Πελοπόννησο και το πρωί στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 και στην Κρήτη έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 με 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2022
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία και στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-03-2022
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Από τη νύχτα οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022
Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα και από τα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2022
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2022
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και
βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button