ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: Χιόνια από αύριο και στην Αττική, πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά τις επόμενες ώρες

Οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ωρών, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα από τον Κώστα Λαγουβάρδο – Πού χιονίζει ήδη, ποιες περιοχές θα δεχθούν σημαντικά ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις – Χάρτες του meteo

Ο χειμώνας προβλέπεται να πλήξει ξανά τη χώρα με σφοδρά καιρικά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε αρκετές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με έντονη κακοκαιρία, ενώ ήδη από  τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα εκδηλώνονται βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες σημειώνονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ τα φαινόμενα στα βόρεια σταδιακά θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα (με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία), ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς επίσης και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Βαθμιαία και από τις απογευματινές ώρες σήμερα, χιονοπτώσεις  προβλέπονται σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κατά περιόδους πυκνές αναμένονται και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στη Βόρεια Κρήτη και στο Ιόνιο, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στο Ιόνιο.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης  και έντασης χιονόπτωσης για επιλεγμένα τρίωρα, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών (14:00-17:00) και απογευματινών ωρών (17:00-20:00) της Τρίτης 08/03, καθώς επίσης και των πρώτων πρωινών ωρών (02:00-05:00) της Τετάρτης 09/03/2022.

Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 14:00 – 17:00 (πάνω), 17:00 – 20:00 (στη μέση) της Τρίτης 08/03 και το διάστημα 02:00-05:00 της Τετάρτης 09/03, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

kairos-kakokairiatora-neakakokairia

 

kairosTORA-xionia-pagetosTORA-kakokairia

 

kairossimera-kairosTORA-meteo

Πυκνό χιόνι στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, δείτε φωτογραφίες

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλονίκης.

Σε αρκετές περιοχές το έχει στρώσει με το λευκό τοπίο να δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, thestival.gr,  χιονίζει σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι, Αρεθούσα, Ξυλόπολη, Λαγυνά, Πεύκα, Δρυμό, Δορκάδα, Μονόλοφος και σε ορεινές περιοχές του δήμου Λαγκαδά.

Η ψυχρή εισβολή ξεκινά ουσιαστικά στη χώρα από την Τετάρτη, όπου θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Φωτογραφία από το Μελισσοχώρι

kakokairia-melissoxori

Σφοδρή χιονόπτωση  σε χωριό του δήμου Λαγκαδά, Δορκάδα

kairos-dokara

Εικόνα από την περιοχή Φίλυρο

kakokairia-filiro-thess

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button