ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι και έως 32 βαθμοί – Η θερμοκρασία σε 7 μεγάλες πόλεις

Γενικά καλός καιρός θα επικρατήσει κατά τις επόμενες ημέρες, μόνο με τοπικές νεφώσεις, περιορισμένη μεσημβρινή αστάθεια με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και μέτριους άνεμους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το Σάββατο 14/5, οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 28-29 βαθμούς, ενώ στη Λάρισα τους 31-32 βαθμούς.

Meteo: Η θερμοκρασία σε 7 μεγάλες πόλεις

 

Η πρόγνωση του Μαρουσάκη για το Σαββατοκύριακο

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «για την Πέμπτη αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες και από την Παρασκευή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο ωστόσο θα κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες και καταιγίδες αργά το μεσημέρι στο εσωτερικό της χώρας αλλά με ζέστη», σημείωσε το πρωί της Τετάρτης (11/5) στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (11/5) – Πού θα βρέξει. Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Τετάρτη με την θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button