ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός – Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έρχεται χιονιάς στην Αθήνα, δείτε πού χιονίζει τώρα

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» κάνει το τελευταίο πέρασμά της με έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι – Χιόνι σε Ραφήνα, Ωρωπό και στα ορεινά της Αττικής – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Ραγδαία αναμένεται τις επόμενες ώρες η επιδείνωση του καιρού με ισχυρές χιονοπτώσεις και στην Αττική.

Η κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι το 58ο χιλιόμετρο. Επίσης απαγορεύεται η κίνηση βαρέως τύπου φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της περιφερειακής Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Μετά τον σχετικά βελτιωμένο καιρό της Παρασκευής, μια νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας, ενώ θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό  στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ισχύ η ισχυρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας, αναμένονται έντονα φαινόμενα στην Αττική

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:

-Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
-Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
-Σε Μαγνησία και Σποράδες.

-Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις, πατώντας ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο του νομού το χρονικό διάστημα 14:00 – 17:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται και απεικονίζεται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

meteo-kairostora

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» κάνει το τελευταίο πέρασμά της με έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι, ωστόσο ήδη χιονίζει αυτή την ώρα στη Ραφήνα και στον Ωρωπό και το Λαύριο.

 

Ζιακόπουλος: «Κίτρινη» προειδοποίηση για την Αθήνα

Σε σημερινή του ανάρτηση ο Δημήτρης Ζιακόπουλος αξιολογεί την επικινδυνότητα του επερχόμενου χιονιά.

Όπως αναφέρει:

Στο κόκκινο: Η Μαγνησία, οι Β. Σποράδες και η Εύβοια.

Στο πορτοκαλί: Η Α-ΝΑ Στερεά, συμπεριλαμβανομένων των βορειοδυτικών, βόρειων και ανατολικών περιοχών της Αττικής ανεξαρτήτως υψομέτρου, και πιθανώς οι βορειότερες των Κυκλάδων, οι ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και οι ορεινές – ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και της νότιας Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης της Αρκαδίας.

Στο κίτρινο: Η πόλη της Αθήνας, η Χαλκιδική, οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και η κεντρική Στερεά.

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου προειδοποιεί πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα έχουμε κατά τις απογευματινές ώρες έντονες χιονοπτώσεις και αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα Σπάτα. Επίσης ο κ. Μάρκου συστήνει να περιορίσουν οι κάτοικοι τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο.

Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα και βαθμιαία από το μεσημέρι θα επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά των Βορείων Κυκλάδων, τα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία τα πεδινά της Κρήτης, ενώ θα συνεχιστούν στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα είναι κατά διαστήματα πυκνές έως το μεσημέρι στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, τοπικά στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις νυχτερινές ώρες θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Η επικαιριοποίηση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνει νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από το μεσημέρι του Σάββατο 12/03, με πυκνές χιονοπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Ήδη από το πρωί του Σαββάτου πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελ/νήσου (Χάρτης). Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού, και στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

kairos-vroxi

Και στην Αττική περιμένουμε οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, και θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, και διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ποια δρομολόγια ακυρώνονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», τι ισχύει με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Στερεά Ελλάδα

Σε κατάργηση των παρακάτω δρομολογίων, προχωρά προληπτικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο, και ειδικά στην περιοχή της Αττικής τις απογευματινές ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ακυρώνονται τα παρακάτω δρομολόγια:

-Αμαξοστοιχία ΙC 55, Θεσσαλονίκη – Αθήνα (αναχώρηση 12:15)

-Αμαξοστοιχία IC 54, Αθήνα – Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 12:20)

-Προαστιακός 1546, Αθήνα – Χαλκίδα (αναχώρηση 12:51)

-Προαστιακός 1547, Χαλκίδα- Αθήνα (αναχώρηση 12:25)

 Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από ώρα 06.00΄ της σήμερον (12-03-2022) έως ύφεση των φαινομένων:

Στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα , της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα αυτής από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών), έως την 56,728η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής).
Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 0 χ/θ έως 1,500 χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 1η χ/θ έως 11η χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό την Αττική.
Νομός Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων:

Σ την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 34η χ/θ.
Στις Επαρχιακές Οδούς Νεοχωρακίου – Φυλής, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ και Οινόης – Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Από την 12η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου και από τη διασταύρωση της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως – Κυριακίου.
Νομός Ευβοίας:

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων:

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων .
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Στροφυλιά) έως την 88η χ/θ (Παπάδες), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων .
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιών.
Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων.
Στην Επαρχιακή Οδό Δρυμώνα – Κερασιάς.
Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων.
Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από 3η χ/θ (Τ.Κ. Βιτάλων) έως 15η χ/θ (Τ.Κ. Μετοχίου).
Στην Επαρχιακή Οδό Αρτάκης – Κύμης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Στροφυλιάς – Λουτρά Αιδηψού (μέσω Λίμνης Ευβοίας), από την 3η χ/θ έως την 30η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 20η χ/θ (Αλμυροπόταμος) έως την 38η χ/θ (Στύρα).
Σε όλο το οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κύμης.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με τον Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.
Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Λιδορικίου – Καλοσκοπής, από την 1η χ/θ έως την 50η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Πολυδρόσου – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, από Άνω Πολύδροσο έως την 18η χ/θ (θέση Κελάρια).
Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button