ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός meteo: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 18 βαθμούς από την Τετάρτη, έρχονται και χιόνια!

Καιρός meteo: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 18 βαθμούς από την Τετάρτη, έρχονται και χιόνια!

Αλλάζει ο καιρός από την Τρίτη 4/2. Μπορεί ο καιρός να θυμίζει καλοκαίρι αλλά τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 5/2 αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 05/02, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης 04/02 και η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 05/02.

Οι θερμοκρασίες που παρουσιάζονται αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 μέτρων περίπου, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Τα επικρατέστερα σενάρια μεταβολής της θερμοκρασίας στο ίδιο ύψος επάνω από την Αττική φαίνονται στο σχετικό γράφημα.

Από αυτό προκύπτει ότι η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στο ύψος των 1500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ 17 και 18 βαθμών Κελσίου. Λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση

της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη, φαινόμενα κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μέχρι και την Τρίτη ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με τον υδράργυρο να «χτυπά» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, ωστόσο, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας. Οπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5

με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις..dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button