ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καλαμαράκια χωρίς τηγάνισμα – απλά και υγιεινά

Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

Υλικά
400 γρ. καλαμαράκια
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρικής
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε σουρωτήρι βάζουμε τα καλαμαράκια μας να ξεπαγώσουν (αν είναι κατεψυγμένα)κι ύστερα τους ρίχνουμε τη σόδα ανακατεύοντας να πάει παντού. Η σόδα είναι απαραίτητη καθώς μας εξασφαλίζει ότι τα καλαμαράκια μας θα γίνουν μαλακά γι’αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραληφθεί αυτό το βήμα. Αφήνουμε με τη σόδα τα καλαμαράκια για 1 ώρα κι ύστερα τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό πολύ καλά. Περιμένουμε να στραγγίξουν από τα περιττά υγρά μέσα στο σουρωτήρι τους.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχή -κατά προτίμηση- λαμαρίνα του φούρνου και το ραντίζουμε παντού με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνου στους 220 βαθμούς με αέρα.
Σε μπολ βάζουμε μια ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς (σχεδόν 1/2 φλιτζάνι για αρχή) και βουτάμε ένα-ένα τα καλαμαράκια μας να κολλήσει παντού η φρυγανιά. Βάζουμε τα καλαμαράκια πάνω στη λαδόκολλα χωρίς να κολλάει το ένα με το άλλο ραντίζουμε πάνω από τα παναρισμένα καλαμαράκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον αερόθερμο φούρνο μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα και κάνουν κρούστα.

Εάν τα καλαμαράκια μας είναι χοντροκομμένα τότε καλό είναι μόλις η πάνω πλευρά τους χρυσαφίσει να βγάλουμε το ταψί και με προσοχή να τα γυρίσουμε με τσιμπίδα από την άλλη πλευρά συνεχίζοντας το ψήσιμο λίγο ακόμα. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button