ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρέας: Σπίτια στις φλόγες – Περικυκλωμένη η μόνη – Εκτός ελέγχου η κατάσταση!

 

Κάτοικοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα – Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν έχουν νερό!

Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Υμηττό. Η φωτιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη.

Στην περιοχή των Προσφυγικών η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Οπως καταγγέλλουν δεν έχει φτάσει στο σημείο Πυροσβεστική.

Ολη η Αττική έχει καλυφθεί από καπνούς ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το μέτωπο να έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Ο δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια ότι δεν επιχειρούν αεροπλάνα και υπάρχουν μόνο επίγειες δυνάμεις. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά.

Η εστία της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σχεδόν ένα τέταρτο πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πεζοπόρα τμήματα και Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχουν κινητοποιήσει τα εναέρια να μεταβούν ώστε να επιχειρήσουν στο έργο κατάσβεσης.

Το μέτωπο αρχικά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λ.Κατεχάκη.

Στο υπουργείο Αμύνης βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός. Στην συνέχεια θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τον συντονισμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

2558

 

2559

 

2560

 

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button