ΥΓΕΙΑ

Καρπούζι: Γιατί πρέπει να τρως κάθε μέρα

Καρπούζι: Γιατί πρέπει να τρως κάθε μέρα

Πολλές είναι οι μελέτες εκείνες που αναδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης καρπουζιού τόσο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας,

αλλά και πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης, το άσθμα, ο καρκίνος κ.α..

watermelon

Τόσα πολλά είναι τα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μία μεγάλη λίστα με τις ασθένειες στην καταπολέμηση αλλά και την πρόληψη των οποίων συμβάλει το καρπούζι. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε μερικές:

cat hat watermelon helmet

Πρόληψη άσθματος και καρκίνου: Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, τις οποίας η θρεπτική και αντιοξειδωτική δράση είναι ευρέως γνωστή.

Πίεση και αρτηριακή λειτουργία: Πολλές είναι οι μελέτες που ανέδειξαν την θετική επίδραση του καρπουζιού σε αυτές τις λειτουργίες του οργανισμού!

watermelon

Πέψη, δυσκοιλιότητα και ενυδάτωση: Το καρπούζι αποτελείται κατά 925 από νερό και το υπόλοιπο είναι φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι πέρα από το γεγονός ότι ενυδατώνει τον οργανισμό, βοηθάει επίσης στη διαδικασία της πέψης και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Φλεγμονές, μυικά προβλήματα: Η χολίνη είναι ένα θεμελιώδες θρεπτικό συστατικό που βοηθάει στον ύπνο, την κίνηση των μυών τη διαδικασία της μάθησης και τη μνήμη. Καταπολεμά τις χρόνιες φλεγμονές, ενώ το αμινοξύ L-κιτρουλίνη βοηθάει στις κράμπες αλλά και στην ανάρρωση από μυικούς τραυματισμούς.

Δέρμα: Ό,τι καλύτερο για το δέρμα έχει αποδειχθεί το καρπούζι καθώς περιέχει βιταμίνη Α, η οποία διατηρεί την υγρασία του δέρματος και βοηθάει στην ανάπτυξη ιστών όπως αυτοί του δέρματος και των μαλλιών

Κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας! Κόψτε κι εσείς ένα καρπούζι!

watermelon cutting impressive

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button