ΥΓΕΙΑ

Κατακράτηση υγρών: πώς να την αντιμετωπίσετε

Η εμφάνιση της κατακράτησης υγρών εμφανίζεται συχνά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς οι γυναίκες βιώνουν ένα στάδιο ορμονικών αλλαγών, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να εκδηλωθούν με πρήξιμο στους αστραγάλους και τα πόδια. Θεραπείες για την κατακράτηση υγρών.

Η κατακράτηση υγρών αποτελεί μια από τις πιο κοινές αιτίες της απόκτησης βάρους και η εμφάνισή της μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους όπως είναι η καθιστική ζωή, η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη, η κίρρωση,

η καρδιακή ανεπάρκεια, η ελλιπής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών καθώς και πολλά άλλα. Γενικά, η συγκεκριμένη πάθηση περιλαμβάνει πρήξιμο το οποίο εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του σώματος και κυρίως στους αστραγάλους, τα χέρια, τα πόδια, την κοιλιά και στους καρπούς. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών.

Η εμφάνιση της κατακράτησης υγρών εμφανίζεται συχνά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς οι γυναίκες βιώνουν ένα στάδιο ορμονικών αλλαγών, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να εκδηλωθούν με πρήξιμο στους αστραγάλους και τα πόδια. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική πάθηση, αν φτάσει σε ακραίο σημείο καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.

Πώς να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόληψη της κατακράτησης υγρών είναι να ελαττώσετε την πρόσληψη νατρίου. Το αλάτι προκαλεί τη συγκέντρωση υγρών στο σώμα μας τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Επιπλέον, η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού είναι ζωτικής σημασίας καθώς το νερό καθαρίζει τις ακαθαρσίες που παραμένουν στο σώμα μας και τις αποβάλλει εύκολα.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση και την πρόληψη από την κατακράτηση υγρών

Διουρητικές τροφές για την κατακράτηση

Η κατανάλωση διουρητικών τροφών είναι απαραίτητη καθώς βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος και στην απώλεια βάρους. Ορισμένες φορές, τα επιπλέον κιλά που αποκτούμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά φλεγμονή η οποία έχει προκληθεί από την κατακράτηση υγρών. Μερικές από τις πλέον διουρητικές τροφές είναι οι εξής:

  • Το καρπούζι είναι μια από τις προτεινόμενες τροφές χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό.
  • Το μηλόξυδο βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων καλίου τα οποία μπορούν να μεταβληθούν λόγω της κατακράτησης υγρών.
  • Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό και αντιοξειδωτικό.
  • Πορτοκάλια. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, τα πορτοκάλια ενισχύουν την προώθηση της λειτουργίας των νεφρών και επιταχύνουν την αποβολή των τοξινών από το σώμα.
  • Μπορείτε να καταναλώσετε αγκινάρες σε μορφή τσαγιού για να χάσετε βάρος λόγω των διουρητικών τους ιδιοτήτων.
  • Τα μύρτιλλα βοηθούν στην πρόληψη των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος και είναι ένα από τα καλύτερα διουρητικά που υπάρχουν. Επίσης βοηθούν στην αποβολή των τοξινών.
  • Το ραδίκι είναι ένα από τα πιο πανίσχυρα φυτά για την απομάκρυνση της περίσσειας ποσότητας νερού από το σώμα.
  • Ο μαϊντανός βοηθά επίσης στην αποβολή υγρών και συνιστάται η κατανάλωσή του σε μορφή τσαγιού για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της νοσογόνου παχυσαρκίας.
  • Σε περίπτωση που πάσχετε από ρευματισμούς, νεφρική ανεπάρκεια ή ουρική αρθρίτιδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρεμμύδι.

πηγη meygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button