ΔΙΑΦΟΡΑ

Καθάρισμα φούρνου: Το μυστικό για να κάνετε τις σχάρες να αστράφτουν από καθαριότητα

Καθάρισμα φούρνου: Το απόλυτο μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια

Μια από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα είναι ο φούρνος. Είτε για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας είτε για να το ζεστάνουμε , ακόμα και για να το αποθηκεύσουμε μέχρι να το φάμε.

Όμως είναι ένα από τα σημεία που βρωμίζει εύκολα. Λάδι ή τροφές πετάγονται από τα ταψιά και κολλάνε στη σχάρα ή στα τοιχώματα με αποτέλεσμα δυσοσμία και καμμένα λίπη παντού. Γι’ αυτό και ένας φούρνος θέλει πολύ καλό και συχνό καθάρισμα, κάτι που συχνά αμελούμε να κάνουμε. Θεωρούμε ότι είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο και έτσι το αφήνουμε για αργότερα.

Και αν οι περισσότερες από εσάς καθαρίζετε τα τοιχώματα, θεωρώντας ότι η σχάρα είναι μεγάλος μπελάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Το Homehacks μας υποδεικνύει έναν απλό και έξυπνο τρόπο για να κάνουμε τις σχάρες του φούρνου να αστράφτουν από καθαριότητα.

Τι θα χρειαστείς:

  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα ή σφουγγαράκι
  • Την μπανιέρα σου
  • Μια κούπα απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων
  • Μια πετσέτα

Το μυστικό στο καθάρισμα φούρνου

Τι πρέπει να κάνεις:

  • Προετοίμασε την μπανιέρα

Αν οι σχάρες του φούρνου είναι μεγάλες και δεν χωρούν στον νεροχύτη σου, προτίμησε την μπανιέρα. Για να αποφύγεις χτυπήματα και γρατζουνιές, στρώσε μια πετσέτα μέσα πριν τοποθετήσεις τις σχάρες.

  • Προετοίμασε το καθαριστικό

Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και στη συνέχεια ρίξε μια κούπα από απορρυπαντικό. Αν χρησιμοποιήσεις σκόνη, διέλυσέ την πρώτα σε ξεχωριστό μείγμα πριν την ρίξεις στη μπανιέρα.

  • Μούλιασε τις σχάρες

Αφού αναμείξεις το νερό με το καθαριστικό διάλυμα, το επόμενο βήμα είναι να μουλιάσεις τις βρώμικες σχάρες για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Θα μαλακώσουν οι σκληροί λεκέδες και θα φύγει το λίπος.

  • Σκούπισε τη βρωμιά

Βγάλε τις σχάρες από την μπανιέρα και με μια οδοντόβουρτσα ή σφουγγάρι, καθάρισε τη βρωμιά, απομακρύνοντάς την. Τοποθέτησε τις σχάρες πίσω στον φούρνο.

  • Καθάρισε την μπανιέρα
  • Μην ξεχάσεις την μπανιέρα σου. Βγάλε την πετσέτα και ξέπλυνε τους λεκέδες.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button