• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Κάτω Πέτρες – Η Σπηλιά του Αρχαγγέλου Πανορμίτη στη Ρόδο!

7 Νοεμβρίου, 2015
in ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Οι κάτω πέτρες, είναι ένα σημείο πάνω στο νησί που σχεδόν όλοι το έχουν περάσει. Αρκετοί το προτιμούν για την απογευματινή τους βόλτα, έναν πρωινό περίπατο, μια ήσυχη βραδιά στο άκουσμα του κύματος. Ο επισκέπτης θαυμάζει γαλήνιος τη Θέα στο απέραντο γαλάζιο μέχρι το σημείο που ο ουρανός ενώνει τα χρώματα του με τη θάλασσα.

Όσο φημισμένη και να είναι αυτή η  τοποθεσία όμως, κρύβει και αυτή τις εκπλήξεις της. Κάπου ανάμεσα στις βραχώδει πλαγιές, υπάρχει μια μικρή σπηλιά, που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη. Η ατμόσφαιρα μέσα στη φυσική σπηλιά , δίπλα από τη θάλασσα είναι απόλυτα κατανυκτική και προκαλεί στον επισκέπτη δέος.

 

Σε έναν περίπατο μας στο σημείο , συναντήσαμε τυχαία και τυχερά  τον κύριο Στέργο, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που περιποιήθηκε αυτό το προσκυνηματικό σημείο.  Όπως μας αφηγήθηκε ο ίδιος, πριν πολλά χρόνια και ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών, κάνοντας ένα περίπατο στις κάτω πέτρες είδε στη θάλασσα κάτι να επιπλέει. Το πιάνει και είχε μέσα μια εικονίτσα του Πανορμίτη και κάποια μικρά λαδάκια. Εκείνος το θεώρησε σημάδι από τον Αρχάγγελο και ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάτι.

Έτσι έφτιαξε στον κεντρικό δρόμο απάνω σχεδόν ένα μικρό πρόχειρο καντηλάκι. Μια μέρα που άναβε το καντήλι, του έπεσε κάτι και κατρακύλησε στους βράχους. ΣτηνIMG_0548προσπάθεια του να το βρει, το ανακάλυψε μέσα σε αυτή τη σπηλιά, η οποία ήταν καλυμμένη από δέντρα και πέτρες. Έκτοτε αυτή η σπηλιά είναι το σπίτι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Ρόδο.

Περιποιήθηκε το σημείο όσο καλύτερα μπορούσε, έχει βάλει εικόνες και καντηλάκια ώστε να παρακινήσει τους επισκέπτες να ανέβουν και να προσκυνήσουν και από τότε, πολύς κόσμος περνάει, προσκυνάει, φροντίζει το χώρο. Κάνουν τα τάματα τους, ανάβουν το κεράκι τους , έχουν αφήσει ένα βιβλίο προσευχών για τον κόσμο. Μια γυναίκα είχε τάμα κι έφτιαξε ένα καινούριο καντήλι να φαίνεται απ το δρόμο και σκαλάκια για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στους βράχους.

Τον Αρχάγγελο Πανορμίτη τον τιμούν με ευσέβεια και σε αυτή τη σπηλιά, νιώθεις πράγματι ότι είναι παρόν και είναι η δική του σπηλιά. Την επόμενη φορά που θα περάσετε απ’ το σημείο, αξίζει μια επίσκεψη!

πηγη secretrhodes.gr

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

Αν εδώ πικρανθώμεν, εκεί, εις το άλλον κόσμον, ο Χριστός μας, θα μας γλυκάνη με την τόσον όμορφον βασιλείαν Του!

Next Post

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2015

Next Post

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ-Ποιοι δικαιούνται επίδομα 600 ευρώ -Μήπως είστε ένας από αυτούς;

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr