ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κέικ με γλυκόπικρη σοκολάτα

Κέικ με γλυκόπικρη σοκολάτα. Δοκιμάστε το…

Υλικά:

  • 400γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη ή σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό (ή περισσότερο αν χρειάζεται)
  • 12 αυγά, διαχωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού με αποσπώμενο πάτο. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακινούμε ελαφρά έτσι ώστε όλες οι πλευρές και ο πυθμένας του ταψιού να επικαλυφθεί με ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα παχύ και απαλό κίτρινο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί. Την λιώνουμε πάνω από νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Αν η σοκολάτα είναι πάρα πολύ παχιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά νερό για να την αραιώσουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Ανακατεύουμε τη ζεστή σοκολάτα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέσα το μαλακωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι το μείγμα να πήξει. Ανακατεύουμε μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα σοκολάτας μέσα στα χτυπημένα ασπράδια. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα για 15 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε τις πλευρές του ταψιού. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν αφαιρέσουμε τις πλευρές του. Το βάζουμε στο ψυγείο.
  7. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

πηγη briefingnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button