ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος-Θάνατος! Αυτή η ουσία έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία. Και πολλοί άνθρωποι την πίνουν καθημερινά

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Κίνδυνος-Θάνατος! Αυτή η ουσία έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία. Και πολλοί άνθρωποι την πίνουν καθημερινά

Νομίζετε ότι το να απολαμβάνετε ένα ωραίο,

κρύο αναψυκτικό διαίτης δεν έχει πολλές θερμίδες; Ξανασκεφτείτε το!

Η κόκα κόλα διαίτης περιέχει ασπαρτάμη που είναι μια γλυκαντική ουσία που δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.

Συχνά απαντάται στα αναψυκτικά, αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα άλλα τρόφιμα «καλής διατροφής». Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις γλυκές και γευστικές απολαύσεις που αγαπούν να τρώνε και να πίνουν.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ασπαρτάμη δεν είναι πιο υγιεινή από τη ζάχαρη, αυτή η τελευταία μελέτη θα πρέπει να κάνει ακόμη και τους πιο δύσκολους οπαδούς των προϊόντων «καλής διατροφής» να επανεξετάσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επειδή τα νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ασπαρτάμη είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απειλητική για την υγεία μας από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί.

Σε μια μακροχρόνια μελέτη σε περίπου 60.000 άτομα που εξετάστηκαν για πάνω από 10 χρόνια, οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση των τεχνητών γλυκαντικών στην υγεία τους και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ανησυχητικά.

Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μόνο δύο ποτών διαίτης την ημέρα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 30%. Έδειξε επίσης ότι αυτό το επίπεδο κατανάλωσης των συγκεκριμένων ποτών αύξησε την πιθανότητα θανάτου από καρδιακή προσβολή κατά 50%.

Η ασπαρτάμη έχει επίσης και άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης που με τη σειρά του μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι πάσχοντες από κατάθλιψη συχνά παρουσιάζουν συμπεριφορές που μπορούν να βλάψουν την καρδιά, π.χ. υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα και καθιστική ζωή.

Η ασπαρτάμη μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά άλλα προβλήματα στη σωματική και πνευματική σας ευεξία. Ακολουθεί μια λίστα με τις καταστάσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης:

Υπερκινητικότητα
Ανησυχία
Αλτσχάϊμερ
Πονοκέφαλοι
Ζάλη
Αλλαγές προσωπικότητας
Επίθεση
Κοιλιακό άλγος

Αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα έρευνες που δεν επιβεβαιώνουν τα ευρήματα που έγιναν στη μελέτη του πανεπιστημίου της Αϊόβα. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων εκτελεί τακτικές δοκιμές για την ασπαρτάμη και κατέληξε μόλις το 2013, ότι ούτε η ίδια ούτε τα υποπροϊόντα της έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Τελικά, ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του αν θα συμπεριλάβει ή όχι την ασπαρτάμη στη διατροφή του. Ίσως μερικές ακόμα μελέτες να βοηθήσουν τους επιστήμονες να φτάσουν σε μια τελική ετυμηγορία με σιγουριά. Μέχρι τότε, η επιλογή είναι δική σας.

πηγη stroumfaki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button