ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κλασικό ελληνικό πιάτο: Νηστίσιμη φασολάδα στο… φούρνο!

Με λίγα, απλά υλικά, γίνεται πεντανόστιμη.

Εκτός από σούπα ή χυλωμένα τα ξερά φασόλια γίνονται πεντανόστιμα και στο φούρνο. Χρυσίζουν στην επιφάνεια, εγκαταλείπουν τον περιττό ζωμό και είναι πιο εύπεπτα.

Εύκολη συνταγή και μπορείτε να διατηρήσετε το υπόλοιπο στο ψυγείο.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ξερά φασόλια πιστοποιημένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα ή ντοματίνια αν διαθέτετε
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Λίγα φυλλαράκια άνηθο, μαϊντανό
  • 1 σταλιά πιπερίτσα τσίλι να νοστιμίσει
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουσκεύετε τα ξερά φασόλια από το βράδυ, αν έχετε τη δυνατότητα
  • Αν όχι, τα βράζετε σε χύτρα με μπόλικο νερό για 45 λεπτά
  • Μέσα στη χύτρα βάζετε και το κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • Ρίξετε αλάτι στη χύτρα
  • Μην πετάτε το ζωμό
  • Μόλις βράσουν τα φασόλια τα τοποθετείτε σε ταψάκι
  • Τώρα έχετε δύο επιλογές: Να βάλετε αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας ή να βάλετε ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και προσθέτετε στο ταψί
  • Ρίχνετε λίγο από το ζωμό που έχετε κρατήσει
  • Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  • Βγάλτε το τσίλι από τα φασόλια, αν φοβάστε το καυτερό
  • Βάλτε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει

Εγώ βάζω ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν τα σερβίρω.

Μια φέτα ψητό ψωμάκι -χωριάτικο, με προζύμι- συνοδεύει τέλεια αυτό το υπέροχο πιάτο.

Ολοι λένε ότι τα φασόλια φουσκώνουν.

Οχι, αν φάτε μια μικρή ποσότητα!

via

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button