ΔΙΑΦΟΡΑ

Κλείδωσαν: Οι «Tελικές» Aποφάσεις-Mαχαιpιά Για Άvοιγμα Σχoλεiων, Mάσκες Και Aπουσiες

Κλείδωσαν: Οι «Tελικές» Aποφάσεις-Mαχαιpιά Για Άvοιγμα Σχoλεiων, Mάσκες Και Aπουσiες

Νέα πραγματικότητα για μαθητές και καθηγητές.

Κλείδωσαν- Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό τα σχολεία να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τον Δεκέμβριο, το Υπουργείο Παιδείας, όμως, κρίνει απαραίτητο…

Νέα πραγματικότητα για μαθητές και καθηγητές.

Στις 7 Σεπτέμβρη είναι το πιθανότερο σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία παρά το γεγονός πως ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 14 του μήνα.

Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό τα σχολεία να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τον Δεκέμβριο, το Υπουργείο Παιδείας, όμως, κρίνει απαραίτητο το άνοιγμα όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να καλυφθεί η ύλη, καθώς οι μαθητές έχουν ήδη χάσει πολλές διδακτικές ώρες.

Τα νέα μέτρα, πάντως, έρχονται να βάλουν τους μαθητές σε νέα πραγματικότητα.

Χρήση μάσκας

Μέχρι τώρα, το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι η χρήση μάσκας

θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους -εκτός από την ώρα φαγητού- αλλά και σε εξωτερικούς μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Οι μαθητές θα βγαίνουν στο προαύλιο για διάλειμμα διαφορετικές ώρες ανά ομάδα και κάνουν γυμναστική χωρίς μάσκα.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών. Αναμένεται να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για τους μαθητές οι οποίοι εξαιρούνται για ιατρικούς λόγους από τη χρήση μάσκας.

Για τους εκπαιδευτικούς, από την άλλη, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες.

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν σε όλους (μαθητές και εκπαιδευτικούς) υφασμάτινες μάσκες, ενώ στους χώρους θα υπάρχουν και αντισηπτικά. Επιπλέον, όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν μαζί τους το δικό τους νερό για πίνουν, καθώς οι βρύσες στα προαύλια θα κλείσουν.

Για να καλυφθεί και αυτή η ανάγκη, το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με το Κοινωφελές ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, το οποίο και θα δωρίσει από ένα παγούρι σε όλους τους μαθητές δημοτικού της χώρας.

Οι απουσίες

Οι απουσίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό θα είναι δικαιολογημένες στις εξής περιπτώσεις:

Aν νοσεί μαθητής/εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι τους. Απαραίτητη σε κάθε περίπτωση θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως θα οριστεί από την Επιτροπή. Και πάλι είναι απαραίτητη ιατρική βεβαίωση.

Αν ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Απαραίτητη είναι η ιατρική βεβαίωση, ενώ ο εκπαιδευτικός θα παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του.

Τονίζεται αν όταν απουσιάζει κάποιος εκπαιδευτικός ή μαθητές, το μάθημα δεν θα χάνεται, αλλά θα γίνεται διαδικτυακά…

media-insider.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button