• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Κλειστά σχολεία: Έρχεται το πρώτο τριήμερο χωρίς μαθήματα

23 Σεπτεμβρίου, 2025
in ΔΙΑΦΟΡΑ
Κλειστά σχολεία: Έρχεται το πρώτο τριήμερο χωρίς μαθήματα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Ανατροπή στο πρόγραμμα των σχολείων φέρνει η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, καθώς οι αίθουσες διδασκαλίας θα μείνουν κλειστές για τα συνηθισμένα μαθήματα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαθητές μπορούν να λείψουν.

Με αφορμή την 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2025, η οποία συνδέεται και με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γεμίσουν με δράσεις και αγώνες υπό το σύνθημα:

«Κινούμαι, Ενεργώ, Δημιουργώ».

Η ημέρα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή των μαθητών δεν είναι προαιρετική.

Όσοι επιλέξουν να απουσιάσουν θα δουν τις απουσίες τους να καταγράφονται κανονικά, καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει καταστήσει σαφές ότι η 26η Σεπτεμβρίου είναι μια σχολική μέρα όπως όλες οι άλλες, απλώς χωρίς διδασκαλία μαθημάτων.

Το παρουσιολόγιο θα τηρηθεί αυστηρά και καμία απουσία δεν θα θεωρηθεί δικαιολογημένη. Αν και πολλοί γονείς και μαθητές μπορεί να τη θεωρήσουν ως το πρώτο άτυπο τριήμερο της χρονιάς, στην πραγματικότητα πρόκειται για σχολική ημέρα πλήρους λειτουργίας.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν είτε μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις είτε σε εξωτερικούς αθλητικούς χώρους, καλύπτοντας όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν ενεργά στον σχεδιασμό και την οργάνωση των δραστηριοτήτων, διασφαλίζοντας ότι η ημέρα θα κυλήσει ομαλά και δημιουργικά.

Όπως διευκρινίζεται, τα σχολεία που για πρακτικούς λόγους δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα –με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων– να μεταφέρουν τον εορτασμό σε άλλη ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα εφαρμοστεί σε κάθε σχολική μονάδα, χωρίς εξαιρέσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν είναι απλώς μια «ανάσα» από τα μαθήματα, αλλά ένας θεσμός που στοχεύει στην ενίσχυση της υγείας, της ψυχικής ευεξίας και των σχολικών επιδόσεων των μαθητών.

Μέσα από τις δράσεις, δίνεται το μήνυμα ότι η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα είναι αναγκαία αντίβαρα στην καθιστική ζωή και την υπερβολική ενασχόληση με τις οθόνες. Με λίγα λόγια, η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου δεν είναι μέρα ξεκούρασης στο σπίτι, αλλά μια σχολική μέρα διαφορετικού τύπου, αφιερωμένη στον αθλητισμό.

Οι μαθητές οφείλουν να δώσουν το «παρών», διαφορετικά οι απουσίες θα υπολογιστούν κανονικά, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η απουσία ισοδυναμεί με απώλεια διδακτικών ωρών.

Το διαβάσαμε εδώ thebrief.gr

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

Νεκρός 20χρονος φοιτητής: Το παιχνίδι με φίλους κατέληξε σε τραγωδία

Next Post

Σουφλί: Τρένο παρέσυρε φορτηγό στο κέντρο της πόλης – Αναφορές για τραυματίες

Next Post
Σουφλί: Τρένο παρέσυρε φορτηγό στο κέντρο της πόλης – Αναφορές για τραυματίες

Σουφλί: Τρένο παρέσυρε φορτηγό στο κέντρο της πόλης – Αναφορές για τραυματίες

Το ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας – Έφυγε αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός

Το ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας - Έφυγε αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr