ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κορμός με nutella (4 υλικά)

Κοντεύουν περίπου δύο μήνες από την τελευταία φορά που «ανέβασα» συνταγή με nutella.

Όσοι με ξέρετε λίγο καλύτερα, καταλαβαίνετε ότι σχεδόν ντρέπομαι για αυτό. Και αισθάνομαι ότι πρέπει να εξιλεωθώ κάπως… και να επανορθώσω για αυτό μου το λάθος.
Νομίζω ότι έχω τον κατάλληλο τρόπο. Και τα σωστά υλικά… άλλωστε είναι μόνο 4. Άντε ας πούμε 5, εάν προσμετρήσουμε και ένα πολύ πλατύ χαμόγελο!
Κορμός με nutella.

nutella-biscuit-cake

Να το πω ακόμα μία φορά με τσιριχτή από τον ενθουσιασμό φωνή; κορμός με nutella!
Πλούσιος σε γεύση, λαχταριστός και -λυπάμαι ειλικρινά- εθιστικός.
Ένα γλυκό που θα σε κάνει να σταθείς μπροστά από την πόρτα του ψυγείου και να σκεφτείς σοφά πριν την ανοίξεις για να πάρεις το οτιδήποτε από μέσα. Διότι εάν την ανοίξεις και το δεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ένα θα φέρει το άλλο… θα φας πρώτα ένα λεπτό κομμάτι για να μην καταβληθείς από τύψεις και μετά ένα δεύτερο γιατί το πρώτο ήταν τόσο λεπτό που δεν πιάνεται.
Μήπως αναρωτιέστε ποια είναι τα υπόλοιπα 3 υλικά;
Χμ… σοκολάτα, μπισκότα και φουντούκια. Σας προειδοποίησα… έτσι και ανοίξει η πόρτα του ψυγείου δεν υπάρχει επιστροφή. Μόνο καταστροφή. Αλλά τουλάχιστον είναι γλυκιά και αξίζει τον κόπο.

nutella-biscuit-cake

 

nutella-biscuit-cake

 

nutella-biscuit-cake

Κορμός με nutella (4 υλικά)

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
Υλικά
  • 600 γραμμ. nutella ή μερέντα
  • 400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
  • 60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  2. Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
  3. Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

πηγη theonewithallthetastes.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button