ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορωνοϊός: “Κόκκινος” συναγερμός στις ΜΕΘ της Κρήτης

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να “χτυπάει” την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία τα οποία καθημερινώς δίνουν “μάχη” για να κρατήσουν στη ζωή τους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός δηλώνει δυνατά την παρουσία του και στην Κρήτη όπου συνολικά, 22 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού. Ο κορωνοϊός “κρατά” 19 διασωληνωμένους στην Κρήτη, ενώ στις μονάδες Covid19 των νοσοκομείων νοσηλεύονται 50 συνολικά άτομα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο χάρτης στα νοσοκομεία του νησιού έχει ως εξής:

ΠΑΓΝΗ: 33 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 21 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 12 στη ΜΕΘ (10 διασωληνωμένοι).

Βενιζέλειο: 14 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 8 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 6 στη ΜΕΘ (5 διασωληνωμένοι).

Νοσοκομείο Χανίων: 15 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 12 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 3 στη ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι).

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 8 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην ειδική μονάδα covid19.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Ένας ασθενής στη ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ένας ασθενής στην ειδική μονάδα covid19.

Στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν υπάρχει κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

Κορωνοϊός – Λαμία: Σε ασφυκτική κατάσταση η ΜΕΘ του νοσοκομείου

Καθημερινώς τα νέα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν είναι καλά διότι αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται θετικοί στον ιό είτε ανακοινώνονται νέοι θάνατοι, ενώ πριν λίγο στο Βόλο ανακοινώθηκε ότι μια 77χρονη “έχασε” τη ζωή της από το φονικό ιό.

Συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου βρίσκονται καλυμμένα όλα τα κρεβάτια της Εντατικής κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας, παρά το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr τα ξημερώματα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορoνοϊού του ΓΝ Λαμίας 67χρονος που νοσηλευόταν στο πέτρινο κτίριο από την περιοχή της Λοκρίδας, η κατάσταση του οποίου επιβαρύνθηκε ραγδαία από την επικίνδυνη ασθένεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άνδρας έχει υποκείμενα νοσήματα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και πάλι 100% πληρότητα στη ΜΕΘ με τη νοσηλεία 11 ατόμων, 10 ανδρών (4 από τη Φθιώτιδα, 2 από την Ευρυτανία, 1 από τη Λάρισα, 1 από τη Μαγνησία, και 2 από την Καρδίτσα) και μίας γυναίκας 41 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ κορωνοϊού Λαμίας είναι τα 64 έτη.

Την ίδια ώρα στο πέτρινο κτίριο ο αριθμός αλλάζει συνέχεια από εισαγωγές περιστατικών, ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα ευχάριστα με ανθρώπους χωρίς πλέον συμπτώματα ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν βγει αρνητικοί στο πρώτο τεστ.

Το βράδυ της Τρίτης ο αριθμός των νοσηλευομένων είχε φτάσει τους 61, ενώ η ημέρα ξημέρωσε με 58 ασθενείς..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button