ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορωνοϊός: Σε ισχύ τα νέα μέτρα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες – Αυτή θα είναι η νέα ζωή των ανεμβολίαστων

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού θα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα και σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Στόχος των Αρχών είναι τα νέα επιβαλλόμενα μέτρα να ασκήσουν έναν μοχλό πίεσης στους αρνητές του εμβολιασμού όχι τιμωρητικά αλλά με σκοπό να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους οι ανεμβολίαστοι.

Επίσης, τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα της τρίτης δόσης η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει αύξηση των πλήρως εμβολιασμένων προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα προκειμένου να κτισθεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε:

«Αν έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να αρχίσουμε να διαλέγουμε αν θα βάλουμε ανθρώπους που έχουν εγκεφαλικό ή ένα ατύχημα ή αν θα βάζουμε ασθενείς με κορωνοϊό».

Οι συναλλαγές στις τράπεζες και οι εξαιρέσεις

Από σήμερα όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει να διαθέτουν για έλεγχο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών).

Αν δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή ανήκουν στην κατηγορία των αρνητών θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου μοριακού ή rapid test. Επίσης, θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας Οι δε έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο του πελάτη.

Σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες, εξαιρούνται απ’ αυτές μόνο όσες δεν επιδέχονται αναβολής, όπως σε αστυνομικά τμήματα.

Τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης συναλλαγών στα τραπεζικά καταστήματα επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β’ 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας κατά συνέπεια οι πελάτες θα πρέπει να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Τα προαναφερθέντα έγγραφα θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων κάτι που έτσι και αλλιώς είναι γνωστό πως χρειάζεται για συναλλαγές εντός των τραπεζών.

Όλοι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος του καταστήματος.

Η μη συμμόρφωση των πελατών θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται στις Αρχές.

Τέλος τονίζεται η ανάγκη τίμησης των υγειονομικών μέτρων και συστήνεται εφόσον είναι εφικτό η χρήση ΑΤΜ.»

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button