ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορονοϊός τώρα: 17χρονος το δεύτερο παιδί που πέθανε από τον ιό

Κορονοϊός τώρα: 17χρονος το δεύτερο παιδί που πέθανε από τον ιό

Ένας 17χρονος από τη Νέα Ορλεάνη πέθανε από τον κορονοϊό καθώς η πόλη παραμένει σε πορεία να γίνει το επόμενο επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι στη Λουιζιάνα έχουν βγει θετικοί στη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και 83 άνθρωποι πέθαναν σε 2,5 εβδομάδες από τις 9 Μαρτίου όταν και αναφέρθηκε ο πρώτος ασθενής στην πολιτεία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 510 σε μια μέρα την Πέμπτη, αυξημένος κατά 28% από το προηγούμενο βράδυ, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα.

Στο μεταξύ οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να καταρρεύσουν έως τις 4 Απριλίου και ότι η πολιτεία θα ξεμείνει από αναπνευστήρες μέχρι την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται με την τρέχουσα ημερήσια αναλογία του 65%.

Πώς επιταχύθηκε η εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νέα Ορλεάνη

Καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι η Λουιζιάνα θα μπορούσε να προκαλέσει μία μεγαλύτερη εξάπλωση στις νότιες πολιτείες, ειδικοί αναφέρουν ότι η κρίση στη Νέα Ορλεάνη πιθανότατα επιταχύνθηκε από το

Mardi Gras (το καρναβάλι), όταν εκατομμύρια τουρίστες βρέθηκαν στην πόλη για εβδομάδες,  με αποκορύφωμα την Fat Tuesday (τοπική γιορτή) στις 25 Φεβρουαρίου.

Σχεδόν οι μισές από τις μολύνσεις που αναφέρθηκαν στη Λουιζιάνα αφορούν στο μετρό της Νέας Ορλεάνης, με 997 να καταγράφονται στην πόλη μέχρι σήμερα.

Στην ενορία της Ορλεάνης, στην οποία περιλαμβάνεται και η πόλη, σημειώθηκαν 46 θάνατοι, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ανά κάτοικο οποιασδήποτε άλλης κομητείας των ΗΠΑ.

Το 17χρονο θύμα πέθανε την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους. Πρόκειται για τον Jaquan Anderson έναν επίδοξο αθλητή του NFL που ήταν μαθητής σε δημόσιο σχολείο. Ο πατέρας του Κέβιν Μοράν μιλώντας στο Nola.com είπε ότι ο γιος του «πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια».

 

Ο Μοράν δήλωσε ότι ήταν έκπληκτος  από τον υπαινιγμό για κορωνοϊό προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να σε αφήσουν να θεραπευθείς… Είμαι τόσο αναστατωμένος».

Όπως είπε, ο γιός του δεν ήταν άρρωστος τις προηγούμενες μέρες.  «Ήταν ένα παιδί που αγαπούσε τη διασκέδαση. Το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να βοηθήσει τη μαμά και τον μπαμπά του – να φτάσει στο NFL και να μας φροντίσει ».

Ο 17χρονος ήταν ένας από τα δύο πιο νεαρά άτομα που πέθαναν στις ΗΠΑ, καθώς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πέθανε συνομήλικος έφηβος στο Λος Άντζελες.

Tρίτη σε κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ η Λουιζιάνα

Η Λουιζιάνα με 4,6 εκατομμύριακατοίκους είναι η τρίτη περιοχή σε κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ μετά τα δύο μεγάλα επίκεντρα του ιού σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με ανάλυση παγκόσμιων δεδομένων του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην πολιτεία ξεπερνά καέθ άλλη περιοχή.

Η κλιμάκωση της κρίσης στη Νέα Ορλεάνη – που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Λουιζιάνα – έχει μειώσει δραματικά  τις ελπίδες ότι οι λιγότερο πυκνοκατοικημένες και θερμότερες σε κλίμα πόλεις δεν θα πληγούν τόσο σκληρά από την πανδημία και πυροδότησε φόβους για ταχύτερη εξάπλωση στις γειτονικές νότιες πολιτείες.

Την Πέμπτη, το Τμήμα Υγείας της Λουιζιάνα αποκάλυψε ότι εστίες κορονοϊού έχουν αναφερθεί σε έξι γηροκομεία σε όλη την πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων τριών στη Νέα Ορλεάνη, ένα στο Baton Rouge και ένα στο Donaldsonville.

nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button