ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ…ΜΥΣΤΙΚΟ!!!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ…ΜΥΣΤΙΚΟ!!!
Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά.Βούτυρο.αλεύρι και λίγη ζάχαρη…Η πολλή ζάχαρη σφιγγει τους κουραμπιέδες.

Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν »μπισκοτάκια».Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!

  • ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 3 βανίλιες
  • 4 1/2 με 5 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
  • 1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα
  1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτα.Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι λιγο λιγο να εχω μια ζυμη μαλακιά που να μην κολλάει.
  2. Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα,τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 30 λεπτα.Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα .
  3. Εδώ εχω ενα μυστικο,απο το εργαστηριο ζαχαροπλαστικης που δουλευα.Οταν βγουν καυτοι απο το φουρνο,τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαριφαλο τριμμενο!
  4. Δεν μπορειτε να φανταστείτε το άρωμα τους!Οταν κρυωσουν πολύ καλα,τους τυλιγω στην άχνη!

Οι Λιχουδιές της Σόφης

πηγη i-gastronomie.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button