ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κουραμπιέδες με 3 βούτυρα της Εύας, όνειρο!

Κουραμπιέδες με 3 βούτυρα όνειρο!

Για τους κουραμπιέδες

-180 γρ φυτικό βούτυρο (φυτικό μαγειρικό λίπος)

-200 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος (κλαριφιέ βούτυρο το βρίσκουμε στα ψυγεία των S/M σε βάζο)

-300 γρ. Βούτυρο γάλακτος

-250 γρ. Άχνη

-1 Αυγό

-15 ml κονιάκ

-7 γρ. μπέικιν

-5 γρ. σόδα

-Βανίλια

–Ανθόνερο (σταγόνες)

-250 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

-1000- 1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άχνισμα

-2 πακέτα άχνη ζάχαρη

-Ανθόνερο για ράντισμα

-Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με τα βούτυρα που τα έχουμε όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 7-8 λεπτά με το σύρμα.

-Όταν ασπρίσει εντελώς και αφρατέψει το βούτυρο αρχίζουμε να προσθέτουμε, ανθόνερο λίγες σταγόνες, βανίλια, αυγό, σόδα, μπέικιν, κονιάκ και τέλος τα καβουρδισμένα αμύγδαλα που τα έχουμε χοντροσπασμένα. Βάζουμε το αλεύρι σιγά- σιγά όσο πάρει.

tip-άκι Φτιάχνουμε έναν δοκιμαστικό κουραμπιέ,τον βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τον ψήνουμε στους 180° για 12-13 λεπτά. Αν δεν απλώσει ο κουραμπιές είναι σωστό το ζυμάρι μας. Ετοιμάζουμε όλους τους κουραμπιέδες στο ίδιο μέγεθος. Αν απλώσει προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι τα 1100 γρ. (όχι παραπάνω) και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας.

Φουρνίζουμε στους 180° για 12-13 λεπτά.

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη. Τους αραδιάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας τους και άλλη άχνη. Δοκιμάστε τους κουραμπιέδες με 3 βούτυρα της Εύας και θα σας μείνουν αξέχαστοι. Όλοι θα σας τους ζητάνε, ξανά και ξανά!

πηγη evaparakentaki.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button