ΔΙΔΑΧΕΣ

Κοζάνης Παύλος: ”Η χώρα έχει ξεπέσει γιατί πέταξε τον Χριστό”

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Κτιτορικό Μνημόσυνο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αγία Σοφία και…
τις τρεις Θυγατέρες της Πίστη, Επίδα και Αγάπη στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στο Ν. Ψυχικό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και π. Γεώργιο Χριστοδούλου.

Να αναφερθεί ότι πλήθος ευλαβών πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό και σήμερα τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και στην Αγία Σοφία και στις τρεις θυγατέρες της, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος.

”Πρέπει να είμαστε άνθρωποι μετανοίας και εξομολογήσεως”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ενώ στην συνέχεια υπογράμμισε: ”Η χώρα μας έχει πορευθεί όλα αυτά χρόνια με τον Χριστό και αν δείτε γύρω σας σε όλες τις εικόνες οι Άγιοι κρατούν τον Σταυρό. Σήμερα όμως η χώρα μας έχει ξεπέσει γιατί έχει πετάξει τον Χριστό και τον Σταυρό και έχει κατέβει από το βάθρο που την ανέβασαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τοποθετήθηκαν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της στο ειδικό προσκυνητάρι και ακολούθησε το κτιτορικό μνημόσυνο.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την πρόσκληση και κάλεσε τους πιστούς να πάνε να ψηφίσουν σήμερα, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι ιερό μας καθήκον να ψηφίζουμε και όχι να απέχουμε. Επίσης κάλεσε τους πιστούς να εύχονται για την Μακεδονία.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που σήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το κτιτορικό μνημόσυνο ολοκληρώνοντας έτσι την εορταστική εβδομάδα προς τιμήν της Αγίας Σοφίας.

Τέλος ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους στο Πνευματικό Κέντρο το οποίο εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

πηγη tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button