ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από τον Αρχιεπίσκοπο Χαλεπίου: “Σώστε μας από τους τζιχαντιστές”

6258

 

Έκκληση προς τη Δύση απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος του Χαλεπίου Ιωάννης-Κλήμης Ζανμπάρτ να σώσει την Συρία από τους «τζιχαντιστές μισθοφόρους που σκοτώνουν οποιονδήποτε μιλά για δικαιώματα, δημοκρατία και πολιτική και θρησκευτική ελευθερία».

Ο αρχιεπίσκοπος ζητά τη ανάληψη σοβαρής δράσης στην Συρία και περιγράφει με μελανά χρώματα τα βασανιστήρια, τις σφαγές του Ισλαμικού Κράτους κατά των αθώων ανθρώπων στην Συρία.

«Η Συρία έχει πλημμυρίσει στο αίμα. Έχουν καταστρέψει την οικονομία μας, τη βιομηχανία, τις εκκλησίες, τα πάντα», είπε.

Ζήτησε επίσης από τις δυτικές δυνάμεις να υποστηρίξουν τους Χριστιανούς και να αναζητήσουν μια πολιτική λύση στη Συρία.

Τον περασμένο μήνα 50 χριστιανοί δολοφονήθηκαν, πολλοί από αυτούς με άγριο τρόπο. Τρεις Ασσύριοι Χριστιανοί δολοφονήθηκαν, πριν λίγες ημέρες.

Οι Χριστιανοί της Συρίας έχουν υποφέρει ιδιαίτερα από τους τζιχαντιστές. Αυτή την στιγμή το ΙΚ κρατά ως ομήρους 200 Ασσύριους Χριστιανούς και απειλούν να τους σκοτώσουν, ζητώντας λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: defencenet.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button