ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρήτη: Περπατούσε στην παραλία και έπεσε πάνω σ’ αυτό το μπουκάλι! Όταν το άνοιξε έπαθε την πλάκα της ζωής του! (PHOTOS)

Κρήτη: Περπατούσε στην παραλία και έπεσε πάνω σ’ αυτό το μπουκάλι! Όταν το άνοιξε έπαθε την πλάκα της ζωής του! (PHOTOS)

Όλα έγιναν στην παραλία του Μαδέ στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν το βλέμμα ενός νεαρού που κολυμπούσε, έπεσε στο μπουκαλάκι που βλέπετε…

Κάτοικος Ηρακλείου πήγε χθες το απόγευμα τυχαία για ένα μπάνιο στην παραλία του Μαδέ και βρέθηκε να κολυμπά δίπλα σε ένα από τα

χιλιάδες μπουκαλάκια τάματος που ρίχνονται στη θάλασσα από πιστούς, από πολλές περιοχές της χώρα, με προορισμό την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στον Πανορμίτη της Σύμης.

“Μόλις είχα κάνει την πρώτη βουτιά στην θάλασσα και χαλάρωνα, ώσπου διαπίστωσα ότι δίπλα μου επέπλεε ένα λευκό πλαστικό μπουκάλι.

Αρχικά νόμιζα ότι ήταν σκουπίδι και είπα να το βγάλω έξω, αλλά φθάνοντας κατάλαβα, ότι ήταν κάτι άλλο” αναφέρει ο κ. Σταύρος και συνεχίζει: ‘

‘Έγραφε πάνω στο μπουκάλι «ΠΡΟΣ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΣΥΜΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ» και επειδή δεν γνώριζα εξ αρχής τι ήταν μαζί με τον ξάδελφο μου που ήταν μαζί μου το άνοιξα.

Διαπίστωσα ότι το μπουκάλι περιείχε τρεις επιστολές και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Το ένα χαρτί έγραφε «Υπέρ Υγείας» το άλλο «Υπέρ Αναπαύσεως» και το τρίτο ήταν ένα γράμμα αφιερωμένο στον Πανορμίτη με κάποιο πρόβλημα του ανθρώπου που το έγραψε.

Ζητούσε να τον βοηθήσει ο Αρχάγγελος, στο τέλος της επιστολής ήταν γραμμένο το όνομα του και το τηλέφωνό του…

ΦΩΤΟ από ekriti.gr

”Χωρίς δεύτερη σκέψη, κλείσαμε ξανά το μπουκάλι με όσα περιείχε μέσα πήγαμε όσο πιο βαθιά μπορούσαμε και το αφήσαμε στην θάλασσα.

Είμαι θρήσκο άτομο και χωρίς να ξέρω τι ήταν αυτό που βρήκα αργότερα έμαθα για τα τάματα στο Πανορμίτη.

Τα λόγια του κυρίου που έγραψε τα γράμματα με συγκίνησαν και ένιωσα ότι ήταν μπροστά μου. Έπρεπε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα, όπως ξέρει ο Θεός και ο Πανορμίτης.

Ίσως το μπουκαλάκι έχασε το δρόμο του και γω έπρεπε να το βοηθήσω να το βρει. Αυτό έκανα, λέει συγκινημένος” ο κ. Σταύρος.

ΦΩΤΟ από ekriti.gr

Το τάμα μέσα σε μουκάλι για τον Πανορμίτη της Σύμης, είναι ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό έθιμο, που ξεκίνησε από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, και κρατά μέχρι σήμερα, ένα ξεχωριστό κομμάτι στην θρησκευτική συνείδηση και την ψυχή του κάθε πιστού.

Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και σε κιβώτια ενώ και σήμερα ακόμα, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αντίστοιχα τάματα,

γράφοντας πάντα στο εσωτερικό του μπουκαλιού την διεύθυνση, το όνομα, την παράκλησή τους καθώς επίσης και τα τηλέφωνά τους.

ΦΩΤΟ από ekriti.gr

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button