ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Λαμπρά θα εορτάσει η Καστοριά τον Πολιούχο της Αγιο Μηνά

Με λαμπρότητα θα εορταστεί ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Μηνάς και η 103η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό στις 8, 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2015.

Οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ώρα 7.00 μ.μ. : Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση στο Πλαίσιο του εορτασμού της 103ης Απελευθέρωσης της Καστοριάς στην ΕΔΗΚΑ.

Απονομή τιμητικής διάκρισης του Δήμου Καστοριάς στον Μαέστρο και τους Χορωδούς της Παρέας Φίλων Μουσικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου « ΑΡΜΟΝΙΑ».

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ώρα 8.00 μ.μ. : Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας θα ψαλούν τα Εγκώμια προς τον Πολιούχο Άγιο Μηνά.

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πρωί : Ομιλίες στα Σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης με θέμα το Ιστορικό της Απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό. Προσκύνημα στο Ηρώο των Πεσόντων από τους μαθητές.

Ώρα 6.00 μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας – Αγίου Μηνά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ώρα 07:00 π.μ. : Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. κ. Σεραφείμ.

Ώρα 10:35 π.μ. : Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των Τιμίων Λειψάνων Αυτού προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 11:00 π.μ. : Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην είσοδο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον από τον Συντ/χο Εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Τόμου, Δημοτικό Σύμβουλο Καστοριάς.

Ώρα 12.00 μ. : Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων.
Απόδοση τιμών από την Μουσική της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 12:30 μ. : Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το λαό της Πόλης στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.Ώρα 5:30 μ.μ. : Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ.

Ώρα 6:00 μ.μ. : – Μεταφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά εν πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές.
– Λαμπαδηδρομία στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button