ΔΙΑΦΟΡΑ

Lidl RO: Κίνδυνος από μολυσμένες κοτομπουκιές – Επεκτείνεται η ανάκληση

Νέα επείγουσα ειδοποίηση από τα Lidl της Ρουμανίας για σαλμονέλα σε κοτομπουκιές.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ρουμανίας, ανακοίνωσε την ανάκληση από όλα τα σουπερμάρκετ Lidl της χώρας, προϊόντων κοτόπουλου λόγω παρουσίας σαλμονέλας. Η αρχική ανάκληση στις 15 Μαρτίου αφορούσε τις κοτομπουκιές  «Culinea Nuggets με κοτόπουλο 500g» με ημερομηνία λήξης 03.02.2025 και αριθμό παρτίδας ED03.02.2024 049502204845.

Η νέα ανάκληση αφορά κοτομπουκιές της ίδιας μάρκας με ημερομηνία λήξης 06.02.2025 με αριθμό παρτίδας ΕΔ06.02.2024 049502204849.

Η Σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές γαστρεντερικές παθήσεις τονίζει η αλυσίδα Lidl. Σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων (νέοι, ηλικιωμένοι, έγκυες, ανοσοκατασταλμένους) μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα. Επομένως, οι πελάτες -λέει η LIdl- δεν πρέπει να καταναλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο το προϊόν που αποτελεί αντικείμενο αυτής της ανάκλησης. Για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των καταναλωτών, ο κατασκευαστής GEKA και η Lidl Romania αντέδρασαν χωρίς καθυστέρηση και απέσυραν αυτό το προϊόν από την πώληση..

Η ανάκληση αυτή αφορά αποκλειστικά το προϊόν «Culinea Nuggets με κοτόπουλο 500g» με όρο ισχύος 06.02.2025 από παρτίδα ΕΔ 06.02.2024 049502204849.

Tι πρέπει να γνωρίζετε για το βακτήριο της σαλμονέλας

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι που νοσούν από σαλμονέλα έχουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι.
  • Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά τη μόλυνση και διαρκούν 4 έως 7 ημέρες.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ειδική θεραπεία και δεν πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια ή που διατρέχουν κίνδυνο για αυτήν.
  • Τα στελέχη της σαλμονέλας προκαλούν μερικές φορές μόλυνση στα ούρα, το αίμα, τα οστά, τις αρθρώσεις ή το νευρικό σύστημα (νωτιαίο υγρό και εγκέφαλος) και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια.
  • Η ασθένεια ορισμένων ανθρώπων μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που χρειάζεται να νοσηλευτούν.
  • Τα στελέχη της σαλμονέλας προκαλούν μερικές φορές μόλυνση στα ούρα, το αίμα, τα οστά, τις αρθρώσεις ή το νευρικό σύστημα (νωτιαίο υγρό και εγκέφαλος) και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια.

Το διαβάσαμε εδώ cibum.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button