ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Mαγειρεύουμε νηστίσιμο πεντανόστιμο μουσακά Συνταγή – Εκτέλεση

Εάν μέχρι τώρα ξέρατε το παραδοσιακό μουσακά με τον κιμά τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε τον νηστίσιμο μουσακά κρατώντας όλη την πλούσια γεύση του. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε ένα πιάτο γευστικό και χορταστικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

2-3 μέτριες μελιτζάνες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1/3 της κούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 1/2 κουταλάκι καυτερή πιπεριά

1/2 της κούπας ξηρό κόκκινο κρασί
5 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 της κούπας σταφίδες
1 κούπα τριμμένη φέτα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
μισή γαλέτα τριμμένη
λίγη κανέλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες, τις οποίες αλατίζουμε και αφήνουμε 1/2 ώρα να στραγγίξουν. Κόβουμε κάθε πιπεριά σε τρία μακρόστενα κομμάτια, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σπόρια. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν, και κατόπιν τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε. Μετά από15 λεπτά τις ξεφλουδίζουμε.

Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο γκριλ, γυρίζοντάς τις μία φορά. Τηγανίζουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά. Μετά τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πήλινο σκεύος.Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για τη σάλτσα, για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί, το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε τις μελιτζάνες πάνω από τις πατάτες στο ταψί, ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη φέτα. Στρώνουμε τις ψητές πιπεριές και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω. Τελειώνουμε, με μία στρώση ντομάτα σε λεπτές φέτες, τριμμένη γαλέτα και αλατοπίπερο. Ψήνουμε το μουσακά, για μια ώρα περίπου, και τον αφήνουμε να κρυώσει πριν τον κόψουμε.

πηγη blog.focuswebtv.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button