ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαμαδίστικο Γλυκό με Ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη!

Μαμαδίστικο Γλυκό με Ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 700 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
  • 400 γρ. νερό, βραστό
  • 400 γρ. νερό, κρύο
  • 26 φρυγανιές

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25×35 εκ. τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά.
  • Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
  • Βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
  • Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

πηγη akispetretzikis.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button