ΔΙΑΦΟΡΑ

Μάνα Τέρας: Άφησε το 16 μηνών μωρό της και πήγε διακοπές – Το βρέφος πέθανε από ασιτία (φωτο)

Εγκληματική αδιαφορία από μία μητέρα στην Ιταλία. Για έξι ολόκληρες άφησε ολομόναχο το 1,5 έτους μωρό της με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει από πείνα.

Η αδιανόητη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όταν η μητέρα του άτυχου βρέφους το εγκατέλειψε για έξι ημέρες, για να πάει να βρει τον σύντροφό της.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η 36χρονη φαίνεται να άφησε το 16 μηνών μωρό της χωρίς τροφή και χωρίς κάποιον να το προσέχει. Η μικρούλα Ντιάνα πέθανε από ασιτία, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις που αναμένονται τον Σεπτέμβριο θα δείξουν αν της είχαν δοθεί ηρεμιστικά, που βρέθηκαν δίπλα της.

Η Αλέσια Πιφέρι γύρισε από τις διακοπές της στο Μπέργκαμο, όπου είχε πάει να βρει τον σύντροφό της και βρήκε νεκρή την κόρη της στην κούνια της. Ζήτησε βοήθεια από μία γειτόνισσά της, η οποία κάλεσε την αστυνομία. «Έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε: Είμαι καλή μητέρα. Δεν είμαι εγκληματίας», δήλωσε η γειτόνισσα. Το πιο τραγικό είναι πως κατά τις έξι μέρες της απουσίας της επισκέφτηκε κάποιες φορές το Μιλάνο με τον σύντροφό της για κάποια επαγγελματικά ραντεβού που είχε εκείνος, όμως δεν πήγε ούτε μια φορά να δει το παιδί της.

Ο σύντροφός της κατέθεσε ότι η Αλέσια του είχε πει πως η Ντιάνα ήταν διακοπές με τη θεία της. «Ήταν ανεξήγητα ήρεμη και αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Δεν έκλαψε, ούτε καν δάκρυσε…», είπαν οι αστυνομικοί.

Η μητέρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από είκοσι χρόνια έως ισόβια.

Τα ψέματα της μητέρας για την Ντιάνα στον ηλεκτρολόγο σύντροφο της: «Δεν γνώριζα τίποτα»

«Δεν γνώριζα τίποτα». Κατεστραμμένος, μπροστά στους ανακριτές, ο σύντροφος της Alessia Pifferi, Μάριο Ντ’ Αμπρόζιο, ηλεκτρολόγος, είπε τα ψέματα που του είχε πει και η γυναίκα, 37 ετών, όταν στις 14 Ιουλίου είχε ενωθεί μαζί του, εγκαταλείποντας την Ντιάνα, Κοριτσάκι 18 μηνών, στο διαμέρισμα του Μιλάνου όπου βρέθηκε νεκρό. Του φάνηκε ότι το κοριτσάκι ήταν από την αδερφή της.

Η μητέρα είναι στη φυλακή. Ένα άτομο «ικανό να διαπράττει θηριωδίες», επικίνδυνο και που δεν είχε «βλέψεις», θέλοντας να συνεχίσει τις σχέσεις του και να διασκεδάσει, να αφήσει την ενός έτους κόρη της Ντιάνα μόνη στο σπίτι για σχεδόν «επτά μέρες» και μισή στην κούνια, με αποτέλεσμα να πεθάνει από «ασιτία». Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας του Μιλάνου Φραντσέσκο Ντε Τομάζι σκιαγραφεί τη φιγούρα της 37χρονης κατηγορούμενης για εκούσια δολοφονία επίσης επιδεινωμένη από πρόβλεψη και μάταιους λόγους.

«Ήταν χαρούμενη και διασκέδαζε»

«Σε όσους τη ρώτησαν, γιατί μέχρι τώρα την ξέραμε όλοι, απάντησε ότι το παιδί ήταν με την αδερφή της στην παραλία. Ήταν πολύ γαλήνια και διασκέδαζε», περιγράφει συντοπίτης. “Δεν την πιστεύαμε σε όσα έλεγε”. Πολλοί θυμούνται στη συνέχεια ένα άλλο από τα ψέματά της, αυτό για τη νεκρή μητέρα της λόγω Covid (η οποία είναι στην πραγματικότητα ζωντανή και καλά, μετακόμισε πρόσφατα στην Καλαβρία με τον σύντροφό της). «Ετοιμάζομαι να πάω στην κηδεία της», είπε σε έναν καταστηματάρχη από το Leffe.

Ψέματα πάνω στα ψέματα, ακόμα και για την επαγγελματική της ζωή. Μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν παιδοψυχολόγος, ενώ στην πραγματικότητα ήταν άνεργη και, επισήμως, επιβίωσε μόνο χάρη στη διατροφή των 200 ευρώ του πρώην συζύγου της και κάποια χρήματα που έδωσε η ηλικιωμένη μητέρα της.

«Χωρίς την Ντιάνα μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω»

Λέει επίσης ψέματα στον άντρα της ζωής της, τον ίδιο άντρα για τον οποίο εγκατέλειψε την κόρη της Ντιάνα για μια εβδομάδα μόνη στο σπίτι. Μάλιστα, όταν ο σύντροφός της τη ρωτά γιατί δεν πηγαίνει πιο συχνά το παιδί στο Leffe, όταν το επισκέπτεται, εκείνη απαντά: «Προτιμώ να έρθω χωρίς το παιδί, για να μπορέσω επιτέλους να αναπνεύσω». Και, εκείνη τη βδομάδα που πέρασαν πάντα μαζί, δικαιολογείται μπροστά του: «Είναι καλά, είναι με την μπέιμπι σίτερ».

Η μικρή Ντιάνα

Πηγές: corriere.itfanpage.it

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button