ΔΙΑΦΟΡΑ

«Μαύρη μέρα» για τον ελληνικό τουρισμό – Πέθανε ο Μπόρις Μουζενίδης

Απεβίωσε, τα ξημερώματα, από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών κορωνοϊού, σε νοσοκομείο της Μόσχας, ο Μπόρις Μουζενίδης.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό είχε ταξιδέψει, πριν από δύο εβδομάδες ημέρες στη Μόσχα για τη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ.

Παρ’ ότι φορούσε μάσκα και γάντια για να μην κολλήσει κορωνοϊό, σύμφωνα με φίλο και συνταξιδιώτη του, ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη ένιωσε τα πρώτα ήπια συμπτώματα. Αρνήθηκε ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να μπει στο νοσοκομείο.

Τα συμπτώματα όμως χειροτέρεψαν και εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Ο Πόντιος γιος του δασοφύλακα

Ο Μπόρις Μουζενίδη γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής. Ο πατέρας του ήταν δασοφύλακας στα μικρά χωριά της Τσάλκας. Μόλις επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους το έκανε.

Παρ’ ότι διέθετε πτυχίο μηχανικού, εργάστηκε ως γκαρσόνι και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου τη δεκαετία του ΄90.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ιδρύσει ένα μικρό ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Mouzenidis Travel, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε γραφεία, τα οποία διατηρούσε μέχρι πρόσφατα.

Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, άρχισε να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα.

Αργότερα, καθώς οι δουλειές πήγαιναν καλύτερα επεκτάθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη, στην οδό Ολύμπου. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel, ο Μπόρις Μουζενίδης μετατράπηκε σε υπολογίσιμο «παίκτη» της αγοράς του τουρισμού.

Θεοχάρης: Θλίψη και οδύνη

Τα συλλυπητήρια του στους οικείους και στους συνεργάτες του Μπόρις Μουζενίδη εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου.

Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του», δήλωσε..

topontiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button